Ziua Națională fără Tutun va fi marcată și la Satu Mare

tutun

Ziua Naţională fără Tutun este marcată, în fiecare an, în a treia joi din noiembrie, printr-o iniţiativă de a atrage atenţia asupra impactului pe care îl are fumatul asupra sănătăţii oamenilor.

Având ca temă „Ajută–mă să cresc!”, Ziua Naţională fără Tutun oferă Agenţiei Naţionale Antidrog cadrul informării şi sensibilizării populaţiei nefumătoare cu privire la riscurile la care se supune prin inhalarea fumului de ţigară – aşa numitul „fumat pasiv” – alături de încurajarea acesteia din urmă de a-şi solicita dreptul la un aer fără fum de ţigară, prin respectarea prevederilor legale în vigoare.

Agenția Națională Antidrog (ANA), prin intermediul Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog (CPECA) Satu Mare, folosește acest prilej pentru a derula, la nivel local, activități de informare-sensibilizare-conștientizare în mediul școlar, familial și în comunitate, asupra riscurilor consumului de tutun și de formare de abilități de viață sănătoasă.

Astfel, în perioada 16-21 noiembrie 2015 CPECA Satu Mare desfășoară următoarele activități de informare, educare și conștientizare a copiilor și tinerilor cu privire la riscurile consumului de tutun și a fumatului pasiv:

– 18.11.2015: la Şcoala Gimnazială Nr. 1 și Școala Gimnazială nr.3 Negrești-Oaș se desfășoară activități de conștientizare și sensibilizare a elevilor din clasele a VII-a și a VIII-a, cu privire la riscurile consumului de tutun și efectele fumatului pasiv;

– 19.11.2015, medicii de familie vor fi invitați să se alăture Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Satu Mare (C.P.E.C.A Satu Mare) în diseminarea informațiilor legate de riscurile consumului de tutun, alcool și droguri asupra sănătății familiilor și a comunității sătmărene.

În scopul promovării unui stil de viață sănătos, fără tutun, alcool și droguri, în perioada 20-21 noiembrie, Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Satu Mare susține Colegiul Național „Ioan Slavici” în organizarea competiției de street-ball pentru copiii din clasele a III-XII-a, în cadrul proiectului educațional „Educație școlară prin baschet”, ediția a VI-a.
Competiția din acest an se adresează doar fetelor și sunt înscrise un număr de 29 de echipe participante, de la școlile gimnaziale și liceale din Satu Mare, Negrești-Oaș și Sighetul Marmației.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.