Scandalul de la Tarna Mare discutat la Colegiul Prefectural

Sever Ster

Directorul Direcției Silvice Satu Mare, Sever Șter, a avut o reacție destul de nepotrivită în momentul în care, în cadrul ședinței de azi, 18 noiembrie, a Colegiului Prefectural a fost întrebat cu privire la protestul care a avut loc marți, 17 noiembrie la Tarna Mare. Oamenii din localitate, dar și cei din Primăria Tarna Mare sunt revoltați cu privire la faptul că se taie copaci din fosta zonă de agrement.

Mai mult decât atât, Sever Șter susține că oamenii au fost instigați de către unul dintre consilierii locali, pe nume Molnar, pe care acesta l-a catalogat ca fiind „ultimul om”.

După ce prefectul i-a cerut să explice de ce s-a ajuns la acest protest, Șter a declarat că localnicii din Tarna Mare „s-au trezit” doar acum când s-au făcut deja licitațiile pentru exploatarea materialului lemnos. Acesta spune că oamenii din Tarna Mare doresc ca pădurea de acolo să fie declarată „cu valoare ridicată” pentru a nu putea fi tăiată. De altfel, zona cu pricina se află în apropierea unei bisericuțe și a unei zone de agrement pe care se pare că primăria ar vrea să o dezvolte.

În luarea de cuvânt Șter a declarat că a fost la fața locului, susținând că a vorbit cu localnicii cu care s-a înțeles să rămână copacii din zona bisericuței, dar celui care a câștigat licitație să i se dea contravaloarea din altă parte, însă ulterior, cei din Tarna Mare nu au mai fost de acord cu această soluție.

Șter mai spune că primăria Tarna Mare a contestat procedura de certificare a pădurii, aționând în judecată Direcția Silvică. „Noi administrăm pădurea după legile statului și nu după cum doresc localnicii”, a declarat Șter.

Prefectul a cerut Poliției să verifice toate dedesubturile acestui caz.

2 Comentarii la "Scandalul de la Tarna Mare discutat la Colegiul Prefectural"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.