Avem valoare ca români – proiectul „Unirea” la Colegiul „UNIO-Traian Vuia”

proiect

La Colegiul Tehnic „UNIO-Traian Vuia” a avut loc astăzi, 18 noiembrie, o întâlnire avându-i ca invitaţi pe dr. Bogdan Popa (cardiolog) şi pe dr. Ana Popa. Aceştia au venit tocmai de la Milano să le vorbească elevilor despre mândria de a fi român.

„Cei care depăşesc graniţele sunt cei care afirmă identităţi româneşti”, acestea au fost primele cuvinte ale dr. Bogdan Popa despre proiectul „Unirea”, iniţiat în anul 2013 şi prezentat acum elevilor Colegiului Tehnic „UNIO-Traian Vuia”.

Din dorinţa de a căuta şi de a promova peste hotare personalităţi remarcabile ale culturii româneşti, medicul le-a prezentat elevilor 33 de specialiști care sunt cunoscuți pentru pasiunea şi descoperirile lor făcute şi în afara graniţelor țării noastre.

Dr. Ana Popa, nutriţionist, a promis elevilor că, în curând, va veni să prezinte un stil de viaţă sănătos, împărtăşindu-le astfel câteva idei pentru un trai cât mai bun.

La activitate au participat atât elevii din clasele a X-a, a XI-a, a XII-a cât şi cadrele didactice Ramona Bandi, Claudia Moldovan şi Corina Dragomir.

Elevii au fost plăcut impresionaţi de această temă „Da, sunt român”, iar prin intermediul materialelor prezentate au descoperit modele veritabile de personalităţi.

Profund mişcaţi, elevii au postat imediat pe reţelele de socializare câteva dintre impresiile lor proaspete despre discuţiile avute cu invitaţii colegiului.

Nu mai puţin impresionat a fost directorul şcolii, prof. dr. Vlaicu Popescu. „Vin aceşti medici de la Milano să ne înveţe mândria de a fi român! Cinste lor! Această activitate împlineşte realizările liceului nostru efectuate cu prilejul derulării Proiectului „Să ne cunoaştem oamenii de cultură din judeţ”, a declarat directorul instituției de învățământ.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.