Plantare de puieți de stejari în Parcul „Liniștii” din Satu Mare

plantari1

plantari2

plantari3

Luni, 16 noiembrie, în cadrul campaniei de plantări „Ecovoluntarii în acțiune” organizată de Agenţia pentru Protecţia Mediului (APM) Satu Mare a avut loc o nouă acțiune de plantare de puieți în Parcul „Liniștii” din municipiul Satu Mare.

La evenimentul ecologic au participat copii de la Grădinița „Voinicelul” din Satu Mare în cadrul proiectului de educație ecologică „Un mediu curat”, inițiat de pedagogii instituției, grupuri de elevi invitați de la Asociatia „Stea” și Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă, precum și reprezentanții APM și a Primăriei municipiului reședință de județ.

Acțiunea de plantare a început la ora 10.00 cu îndrumarea reprezentanților primăriei. Copiii de la Grădinița „Voinicelul” s-au implicat cu mult entuziasm în plantarea puieților, ajutând și ei cu lopățelele lor adulții, și pe elevii mai mari.

La eveniment au participat primarul Dorel Coica, viceprimar Radu Roca, precum și consilierii primăriei. Puieții plantați au fost înconjurați de garduri pentru ocrotirea lor.
„Fiecare arbore plantat acum va fi adoptat simbolic de câte un grup de preșcolari, și vor fi personalizați cu niște tăblițe purtând numele copiilor. Ei vor avea grijă de copacul adoptat, urmărind și verificând periodic dezvoltarea acestora. Astfel, copiii vor simți o legătură strânsă cu stejarul plantat și îngrijit de ei”, a declarat educatoarea Rodica Donca, coordonatorul proiectului.

Următoarea acțiune de plantare va avea loc în data de 20 noiembrie la Micula începând de la ora 10.00, când se va realiza ecologizarea terenului de sport și plantare a 100 de puieți de plopi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.