Cluburile sătmărene amendate cu peste 130.000 lei

controale

În perioada 9-15 noiembrie, pompierii sătmăreni au efectuat mai multe controale de prevenire în cluburi, discoteci și alte localuri din Satu Mare. În urma acestor controale, pompierii au constatat 51 de deficienţe şi au dat 30 de avertismente şi şapte amenzi în valoare totală de 135.000 lei.

Din cele 51 de constatări la faţa locului, la şapte agenţi economici au fost identificate deficienţe privind organizarea activităţii la apărare împotriva incendiilor, nereguli din punct de vedere al prevenirii situaţiilor de urgenţă, având caracter tehnic, identificate în obiectiv şi lipsa autorizaţiei de securitate la incendiu, în cazul obiectivelor care necesită a deţine acel document. În nici una dintre situaţii nu s-a dispus oprirea funcţionării localului.

De asemenea, au fost desfăşurate patru exerciţii de evacuare la care au participat 260 de persoane.

Pe baza acestor rapoarte săptămânale este întocmit un centralizator al rezultatelor obținute care este prezentat în fiecare zi de luni, Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă şi prefectului județului. Analiza acestor rezultate, obstacolele întâmpinate și propunerile de măsuri sunt discutate apoi în ședințele Grupului de lucru care au loc săptămânal.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.