Patriciu Achimaș-Cadariu, noua propunere a lui Dacian Cioloș pentru Ministerul Sănătății

Patriciu Achimaș Cadariu

Nominalizarea pentru Ministerul Sănătății trimisă Parlamentului duminică (15 noiembrie) seara de către prim-ministrul desemnat Dacian Cioloș este conf. univ. dr. Patriciu Achimaș-Cadariu, în prezent director al Institutului Oncologic Cluj-Napoca. Noua propunere vine după ce în urma controverselor apărute în spațiul public, nominalizarea inițială a lui Andrei Baciu a fost retrasă de pe lista lui Cioloș.

Premierul desemnat Dacian Cioloş a decis să nu îl mai includă în Cabinetul său pe Andrei Baciu, pe care îl propusese pentru postul de ministru al Sănătăţii, decizia fiind luată în urma controverselor apărute în spaţiul public după nominalizarea acestuia.

După anunţul premierului desemnat privind nominalizarea lui Andrei Baciu pentru postul de ministru al Sănătăţii, pe Facebook au început să circule fotografii în care Andrei Baciu apărea în lenjerie intimă, ca model.

Totodată, medici şi manageri de spitale s-au declarat contrariaţi la aflarea veştii că Andrei Baciu ar putea fi ministru al Sănătăţii, motivând că acesta nu are nici pregătirea şi nici experienţa necesare pentru a conduce o asemenea instituţie.

După retragerea lui Baciu, Dacian Cioloș l-a nominalizat pentru portofoliul Ministerului Sănătății pe conf. univ. dr. Patriciu Achimaș-Cadariu, în prezent director al Institutului Oncologic din Cluj-Napoca.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.