Miniştrii lui Cioloş trec printr-o „sesiune de pregătire” în vederea audierilor din Parlament

Ciolos

Azi (16 noiembrie) dimineață, o parte din miniștrii aflați pe lista lui Dacian Cioloș, au venit la Parlament pentru a fi pregătiţi pentru procesul audierilor din comisiile de specialitate. În cadrul pregătirilor acestora le va fi explicat procesul audierilor din comisiile de specialitate.

Audierile vor începe la ora 13.00 şi vor dura până la ora 21.00, însă programul se poate prelungi, până la ora 23.00.

Primul care va fi audiat, la ora 13.00, este Petre Tobă, candidat pentru funcţia de ministru al Afacerilor Interne, care va fi prezent la comisia de apărare, urmat de Mihnea Motoc, propus pentru portofoliul Apărării.

Tot începând cu ora 13.00-14.00 vor fi audiaţi candidaţii pentru funţia de ministru al Externelor, Lazăr Comănescu, şi pentru funcţia de ministru delegat pentru Relaţiile cu românii din diaspora, Dan Stoenescu. Restul candidaţilor vor fi audiați de la ora 15.00.

În urma acestor audieri, comisiile vor întocmi un aviz comun consultativ, pe care îl vor prezenta candidatului pentru funcţia de prim-ministru. Avizele vor fi depuse la cele două birouri permanente care dispun difuzarea lor deputaţilor şi senatorilor.

Plenul celor două Camere a fost convocat marţi, 17 noiembrie, la ora 10.00, când vor fi dezbătute lista şi programul de guvernare şi va fi dat votul de încredere al legislativului.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.