Adrian Cozma, atac la Dan Băbuț

adrian-cozma

Printr-un comunicat de presă remis astăzi, 16 noiembrie redacției noastre, co-președintele PNL Satu Mare, consilierul județean Adrian Cozma, îi solicită președintelui Clubului Olimpia, Dan Băbuț, lămuriri cu privire la situația financiară a clubului, acuzându-l pe acesta de lipsă de transparență în cheltuirea sumelor alocate activității fotbalistice.

În continuare vă prezentăm poziția lui Adrian Cozma, referitor la acest subiect:

„Proaspăt absolvent al unui curs de management organizat de LPF, domnul Dan Băbuț, preşedintele Clubului Olimpia Satu Mare (de fapt city-managerul municipiului Satu Mare, calitate în care ar trebui să se ocupe de cu totul altceva), a prezentat sătmărenilor, victorios, strategia capabilă să scoată din dezastrul financiar actual, echipa fanion a judeţului Satu Mare. Vreau să-i reamintesc faptul că, în urma cu puţin timp, în calitate de consilier judeţean, am transmis printr-un comunicat intitulat „Bătaie de joc la clubul Olimpia: finanțare ilegală de 5 milioane lei cheltuită fără documente justificative”, solicitarea legitimă de a face publice abaterile constatate de controlul Curţii de Conturi privitoare la activitatea de la FC Olimpia. Solicitarea mea a rămas până azi fără răspuns.

În spiritul transparenței și al datoriei față de cei pe care îi reprezint, insist în încercarea mea, transmițându-i domnului Dan Băbuţ că, înainte de a demara genialul plan managerial prin care vom ajunge în patru ani până în … Champions League, să explice sătmărenilor ingineriile financiare prin care suma de 5.343.000 de lei a fost cheltuită pe altceva decât pe activitatea fotbalistică, ignorând cu bună știință scopul pentru care a fost aprobată de către finanțatori. Iar ca să-l credităm moral încă un „cincinal”, așa cum și-a propus, să ne răspundă cinstit dacă este implicat într-un dosar penal legat de activitatea sa la Olimpia și de eventuale decontări ilegale ale sumelor aprobate cu bună credință de finanțatori.

Bineînțeles că îmi doresc și eu ca sătmărenii să aibă o echipă cu care să se poată mândri, o echipă care să facă performanță, ca pe vremea lui Both, Helvei, Kincses, Kaizer, Bocsa, Filip, Knoblau, Bathori I, Bathori II, etc. care să aducă din nou peste zece mii de suporteri pe stadion. Până atunci însă, consider că cei implicați în conducerea clubului trebuie să dea socoteală în faţa sătmărenilor plătitori de taxe şi impozite, pentru cheltuirea ilegală a banilor”.

Un Comentariu la "Adrian Cozma, atac la Dan Băbuț"

  1. Pingback: Vezi răspunsul președintelui FC Olimpia Satu Mare la acuzațiile lui Adrian Cozma (Video) | Satmareanul

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.