Protest pe Stadionul Olimpia: Metalul Reșița a refuzat să joace (Foto)

fotbal1

fotbal2

fotbal3

Azi, 14 noiembrie ar fi trebuit să aibă loc un meci de fotbal între Olimpia Satu Mare și Metalul Reșița, însă oaspeții au refuzat să joace. Mingea a fost scoasă din teren în doar câteva secunde, iar elevii lui Tibi Csik au câștigat la „masa verde” cu 3 la 0.

Reșițenii au intrat în teren cu un banner uriaș pe care scria „Fotbaliști 2015=sclavi”, oaspeții protestând astfel împotriva a tot ce se întâmplă în prezent în fotbalul românesc. De asemenea, pe tricourile acestora au fost scrise câteva mesaje precum: „Opriți sclavia”, „Murim de foame”, „Fotbalul românesc în derivă – AJUTOR”, etc.

După fluierul de începul al meciului, reșițenii s-au așezat în mijlocul terenului de joc, unde au făcut un zid, refuzând să joace. Arbitrul de centru le-a dat câteva minute să decidă ce vor să facă. Reșițenii însă au rămas în mijlocul terenului, așteptând fluierul final al partidei.

Jucătorii reșițeni și-au explicat gestul prin faptul că, în viziunea lor, „fotbalul românesc este în derivă”, iar „jucătorii sunt pe ultimul plan” în timp ce pentru alții fotbalul este o afacere. În consecință au ales această variantă de protest, în condițiile în care sunt mulți jucători care nu și-au mai luat salariile de luni de zile.
Pentru curajul lor, reșițenii au fost aplaudați atât de suporteri cât și de către jucătorii Olimpiei.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.