Vezi când va fi pornit iluminatul festiv de sărbători (Video)

 

Iluminatul festiv dedicat Sărbătorilor de iarnă va fi pornit pe data de 1 Decembrie, la ora 18.00, la bradul instalat în Piața Libertății, în fața Hotelului „Dacia”, a declarat primarul Dorel Coica în cadrul unei conferințe de presă desfășurate azi, 13 noiembrie.

„Îi invităm pe părinți cu copiii, ca și în anii trecuți, în față la Hotelul Dacia și sperăm că mulți copii vor putea să apese butonul pentru iluminatul festiv”, a declarat primarul.

Pentru iluminatul de sărbători „o să respectăm o porțiune din traseele pe care le-am folosit anul trecut. Vorbim de Piața Libertății, I. C. Brătianu, Podul Decebal, Drumul Careiului, Podul Golescu, intersecția Crinul, intersecția Burdea, acestea sunt trasee folosite și în anii trecuți. În acest an o să realizăm un lucru în plus, și anume, o să montăm opt brazi în cartierele orașului: în Soarelui, la intrarea în Micro 17; în Parcul din Micro 17 lângă Școala „Lucian Blaga”; pe strada Ganea; în 14 Mai; în Solidarității; în Micro 16, în Parcul Liniștii; în Micro 15, în față la Spitalul Județean și în Cartierul Sătmărel. Așa că vom avea opt brazi în plus față de bradul central care este tradițional”, a declarat inginerul Sorin Pop.

De asemenea, vor fi împodobite și alte câteva locuri în plus față de anii trecuți, și anume: intersecția de la Piața de Vechituri, Aurel Vlaicu colț cu Lăcrimioarei, dar și străzile Ștefan cel Mare și Horea.

Totodată, pe aleile care pornesc de la bradul din fața Hotelului „Dacia”, în direcția statuii lui Vasile Lucaciu vor fi împodobiți 17 brazi, iar instalația care se va monta pe platoul din fața statuii va fi în acest an, una mai deosebită, spun autoritățile.

Circulația rutieră va fi închisă în perioada 5 decembrie 2015 – 3 ianuarie 2016 pe o parte din Piața Libertății, de la intersecția de la Casa de Modă, Hotelul Aurora și până la Casa Albă dar și pe strada Ștefan cel Mare, între Grand Mall și Aurora.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.