Taxele de rezervare a parcărilor scad la 80 de lei pe an (Video)

 

taxe

Taxele pentru ocuparea domeniului public vor fi menţinute în 2016 la nivelul celor din acest an. De asemenea, taxa de rezervare a parcărilor la domiciliu scade de la 200 de lei pe an, cât este în prezent, la 80 de lei pe an de la 1 ianuarie 2016. Anunţul a fost făcut în cadrul unei conferințe de presă desfășurate azi, 13 noiembrie, de către primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica şi reprezentanta Administrației Domeniului Public (ADP), Eniko Glodean.

„Deoarece am constatat că tot mai mulţi comercianţi întâmpină anumite dificultăţi în a-şi plăti taxele şi tarifele am decis să menţinem taxele aprobate în 2015 şi în cursul anului 2016. După ce am analizat situaţia înregistrată în alte oraşe din ţară, de mărimea municipiului Satu Mare, am decis împreună cu domnul primar să reducem taxa la rezervare de loc la reşedinţă”, a declarat Eniko Glodean.

În luarea de cuvânt, primarul Dorel Coica a declarat că taxa de rezervare a parcărilor la domiciliu să se reducă de la 200 la 80 de lei pe an. Edilul a dat exemplul altor municipii, reședință de județ din regiune, unde taxele pornesc de la 100 de lei, iar în unele orașe, cum ar fi Zalăul, se organizează licitații.

„Considerăm că acest preţ este accesibil tuturor, inclusiv pensionarilor. Această taxă se va plăti doar acolo unde parcările sunt realizate. Toate maşinile care vor fi lăsate pe stradă vor suporta rigorile. Vor primi o felicitare în fiecare zi din partea noastră”, a subliniat edilul.

În încheiere, Eniko Glodean a declarat că sunt multe locuri de parcare neînchiriate, dând exemplul cartierului Micro 16. Astfel, în cursul acestui an, din cele 2.676 de locuri de parcare existente în Cartierul Micro 16, au fost rezervate doar 1.512.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.