Elevii din Oar au plantat puieți de tei în vecinătatea școlii din localitate (Foto)

plantari1

plantari2

plantari3

plantari4

plantari5

plantari6

Astăzi, 13 noiembrie, a avut loc prima acțiune de plantare de puieți din toamna acestui an organizată de Agenţia pentru Protecţia Mediului (APM) Satu Mare, continuând astfel campania inițiată de instituție pentru ocrotirea și extinderea spațiilor verzi în intravilanul localităților din județ.

Începând cu ora 10.00 s-au plantat 50 de puieți de tei oferiți de Direcția Silvică Satu Mare în jurul Școlii Gimnaziale și a grădiniței din Oar. La plantare au participat elevii de la școală, cei de la Casa Familială „Ştefania” și reprezentanții APM.

În deschiderea evenimentului, directorul APM Satu Mare, Elisabeta Bekessy, s-a adresat în primul rând elevilor, a subliniat importanța plantării arborilor, și a spațiilor verzi din jurul școlii, dar și necesitatea îngrijirii puieților plantați, ca să se poată bucura de ei atât ei cât și elevii care vor veni. Amintind de reușita campaniei de anul trecut inițiată de agenție, când s-au plantat un numar de 209.000 de puieti pe raza a 21 de comune pe 23 de amplasamente a fostelor depozite de deșeuri din mediul rural, s-a propus ca și în comuna Oar să continuie plantările în jurul terenului de sport și pe fosta groapă de gunoi, care ar putea fi plantată cu diverse specii de puieți.

Szenas Barnabas, directorul Școlii Gimnaziale Oar a rostit cîteva cuvinte de mulțumire pentru inițiatorii plantării, spunând copiilor că „prin plantarea acestor arbori veți învăța să fiți mai responsabili, și investiți în viitorul vostru”.

Annamaria Pandi, expert în biodiversitate la Agenția pentru Protecția Mediului a vorbit despre importanța îngrijirii arborilor plantați și beneficiile arborilor verzi asupra mediului înconjurător.

Acțiunea va continua și luni, 16 noiembrie la ora 10.00, când se vor planta puieți de stejari în parcul Liniștii din Satu Mare, împreună cu copii din Grădinița „Voinicelul”, iar următoarea acțiune de plantare va fi în 20 noiembrie la Micula când se va realiza ecologizarea terenului de sport și plantare a 100 de puieți de plopi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.