Viitorul Internetului ia naștere la Timișoara

Destiny

Destiny, o rețea globală care aduce Facebook, Google și forumurile la un loc, ia naștere la Timișoara. Ste-ul gândit de doi tineri, Roxana Nistor și Eduard Totok, va fi nu doar o platformă de socializare, ci va avea și un motor de căutare pentru diverse domenii, dar și un robot cu inteligență artificială, care va răspunde oricărei întrebări. Noul proiect își propune să organizeze forma actuală a internetului în „divizii”, care ar avea o structură, trăsături şi comunităţi individuale.

Echipa din România lucrează de aproximativ un an de zile împreună cu experți din Germania. Nemții contribuie la platforma românească printr-o grafică modernă ce va permite ca meditațiile pentru școală sau consultațiile medicale să aibă loc, într-un viitor apropiat, tot în online.

Până în prezent, tinerii din Timișoara au investit până acum 60 000 euro și vor să își lanseze proiectul pe Kickstarter, o platformă care sprijină inovațiile de orice gen. Dacă va obține finanțarea, cei interesați o să-și poată crea un cont pe noul site în vara anului viitor.

Totok spune că a observat că lumea nu e mulțumită în momentul de față de ce are la dispoziție pentru a învăța, pentru a evolua în general. Potrivit acestuia în noua megarețea globală, utilizatorii vor avea acces la toate informațiile din fiecare țară din domeniul în care îi interesează.

Spre exemplu, pentru domeniul medical se dorește crearea unui corp uman 3D pe care omul poate să-și vadă țesuturile și tot ce îl interesează. „Practic, tot ce aparține de imagine, încercăm să aducem către om și să facem să fie cât mai vizibil. Orice industrie noi vrem să o facem să fie în fața ta”, spune programatorul Silviu Novac.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.