Sătmăreanul rănit în accidentul de la Dealul Dura, operat la Baia Mare

operatie1

Tânărul de 16 ani din Racșa, rănit sâmbătă (7 noiembrie) seara în accidentul petrecut pe DN 1C, în zona Dealului Dura din Maramureș, Dănuț Ț., a fost operat în cursul acestei zile (azi, 12 noiembrie) la Spitalul Județean Baia Mare. De sâmbătă noaptea și până luni (9 noiembrie) dimineață, tânărul de 16 ani s-a aflat pe Secția de Reanimare. Acesta a suferit mai multe leziuni la nivelul coastelor, plămânilor, maxilarului și a unuia dintre ochi, fiind supus unei intervenții chirurgicale.

În seara accidentului, Dănuț Ț., împreună cu alți prieteni, a mers la film, la mall-ul din Baia Mare. La întoarcere, pe Dealul de la Dura, șoferul s-a speriat în momentul în care o autoutilitară i-a tăiat calea, a frânat brusc, iar mașina s-a răsturnat de câteva ori, ajungând în șanț

Singurul care a fost rănit în urma acestui accident a fost tânărul din Racșa. Victima a fost transportată de urgență la Spitalul Județean „Dr. Constantin Opriș” din Baia Mare, fiind diagnosticat cu fracturi la nivelul coastelor, fracturi multiple la maxilar, afecțiuni la ochi și la plămâni.

Miercuri, 11 noiembrie, acesta a fost mutat pe Secția de chirurgie buco-maxilo-facială, iar în cursul zilei de azi a fost supus unei intervenții chirurgicale.

„A avut o fractură extrem de urâtă de maxilar, pe care am fixat-o cu plăcuțe și șuruburi. Apoi am intervenit cu o operație în zona ochiului, acolo unde mușchii susținători ai globului ocular au fost prinși între fracturi. A fost nevoie să îi repoziționăm ochiul și operația a decurs fără incidente. Îl mai ținem în spital câteva zile după care avem speranța că se va recupera complet, într-un timp foarte scurt”, spune dr. Ovidiu Rotaru, medical care a efectuat intervenția chirurgicală.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.