GP Sofa va construi o nouă fabrică la Satu Mare

GP Sofa

Cel mai mare producător de mobilă din Satu Mare va investi aproximativ 7 milioane de euro în construcția unei noi unități de producție.

GP Sofa vrea să înceapă la Satu Mare construcţia unei noi fabrici care să producă canapele. Compania cu acționariat italian vrea să ridice construcţia în Parcul Industrial Satu Mare, pe un teren cumpărat de la Primăria Satu Mare.

GP Sofa a semnat săptămâna aceasta contractul privind construcția fabricii cu firma Tarr Const, valoarea investiției fiind de aproximativ 7 milioane de euro. Negocierea și asistența juridica pentru încheierea contractului a fost asigurată de avocații de la Casa de avocatură COZMA & HOROTAN.

Compania GP Sofa se află în topul primelor zece companii exportatoare de mobilă de pe piaţa locală, alături de Ecolor, Aramis Invest, Italsofa, Taparo, GS Sofa, Cotta International, Plimob, Sortilemn şi Gammet 2000. Exporturile de mobilă s-au dublat comparativ cu 2008, fiind una dintre puţinele industrii cu un aport pozitiv la balanţa comercială a României.

GP Sofa Satu Mare a avut anul trecut o cifră de afaceri de 175,91 milioane lei și un profit net de 5,48 milioane lei. Compania are 1.435 de angajați și ocupă locul 10 la nivel național în topul celor mai mari producători de mobilă din România.

GP Sofa din Satu Mare și-a păstrat aceeași poziție în cadrul clasamentului ca și anul trecut, anunțând însă că își va mări capacitatea de producție. Compania deținută de omul de afaceri italian Giuseppe Pavone este prezentă de 17 ani pe piața locală, deținând aici opt fabrici.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.