Creațiile lui Zsolt Popa, pe scena „Beauty Days” Satu Mare

asylium poster

În data de 19 noiembrie de la ora 20.00 va avea loc prezentarea de modă – „Asylium”, în sala de evenimente Grand Mall Satu Mare, în cadrul „Beauty Days” 2015. Creațiile sunt semnate de către Zsolt Popa, iar prezentarea este organizată în colaborare cu Trust Models și Salon Expressive din Satu Mare.

Fundalul muzical va fi asigurat de Cserey Csaba iar efectele vizuale care vor acompania prezentarea, de către Simion Bărnițiu de la Essential Notes.

Colecție monocromă, bazată pe dominanța albului, pe asimetrii și chiar structuri aparent aleatorii și forme geometrice, „Asylum” oferă o perspectivă dincolo de clișeele legate de ospiciu. Contrar imaginii violente și senzaționaliste vehiculate de obicei în relație cu idea de azil de bolnavi psihic, colecția lui Zsolt Popa își propune să inducă o stare de calm, pace, aşezare prin cromatica minimalistă bazată pe alb.

Pe de altă parte, cracterul neobişnuit, aparent haotic, al croielii are scopul de a ne aminti că paralel cu această linişte, sau dedesubtul acestei linişti artificiale, găsim o lume destructurată, în continuă dezintegrare și reintegrare. Formele geometrice ne sugereză că nu avem de a face cu fluiditatea obişnuită psihicului, ci cu forme rigide și, totuși, dinamice ale transformării psihice.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.