Sprijin de la Guvernul României pentru pacienții răniți în clubul Colectiv

guvern

Guvernul a adoptat astăzi, 11 noiembrie, unele măsuri pentru asigurarea fondurilor necesare continuării tratamentului, serviciilor medicale și recuperării persoanelor rănite în incendiul din clubul Colectiv. Măsurile vizează alocarea de fonduri spitalelor din București care tratează pacienți afectați de incendiul din 30 octombrie.

Pentru asigurarea tratamentului adecvat persoanelor internate în spitalele din București, Guvernul a suplimentat, printr-o Hotărâre, bugetul Ministerului Sănătății cu suma de 26,3 milioane de lei din Fondul de rezervă bugetară. Banii alocați suplimentar vor fi destinați unităților sanitare implicate în tratarea persoanelor rănite în incendiul din clubul Colectiv.

Acordarea fondurilor este necesare având în vedere că majoritatea pacienților rămași internați sunt în stare critică/gravă, cu arsuri pe corp, și mai ales cu leziuni pulmonare grave. Tratarea acestor persoane este un proces complex, care necesită materiale sanitare speciale, alimentație parenterală pe o perioadă de lungă durată. De asemenea, tratamentul complicaților, inerente în asemenea situații este unul complex, fiind necesare fonduri suplimentare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.