Designerul Zsolt Popa își prezintă creațiile în cadrul „Beauty Days” 2015

bodyart

În cadrul evenimentului „Beauty Days” care va avea loc la Grand Mall Satu Mare (19-22 noiembrie) cei prezenţi vor avea posibilitatea să admire creaţiile designerului Zsolt Popa în data de 19 noiembrie de la ora 20.00, iar în data de 22 noiembrie între orele 10.00 și 14.00 vor putea participa la sfârşitul turneului Yin Yang a şcolilor de antrenori „bodyART” şi „deepWORK” din România.

Zsolt Popa – un designer care prin colecţiile sale vestimentare mereu transmite ceva nou, mesaje importante – colecţiile lui sunt tulburătoare, de exemplu: Barbie Funeral, Horses, Analytique. În colecţiile sale îmbină elemente tradiţionale şi forme clasice cu cele moderne cu tăieturi stricte, adăugând o notă extravagantă. În forme cât mai complexe, cu detalii cât mai extravagante, linia vestimentară creată de Zsolt Popa scoate în evidenţă personalitatea fără ostentaţie.

În 19 noiembrie în cadrul „Beauty Days” va fi prezent cu o colecţie deosebită, „Asylum”. Este o colecţie monocromă, bazată pe dominanţa albului, pe asimetrii şi chiar structuri aparent aleatorii şi forme geometrice. „Asylum” oferă o persectivă dincolo de clişeele legate de ospiciu. Contrar imaginii violente şi senzaţionaliste vehiculate de obicei în relaţie cu ideea de azil de bolnavi psihic, colecţia lui Zsolt Popa îşi propune să inducă o stare de calm, pace, aşezare prin cromatica minimalistă bazată pe alb. Pe de altă parte, caracterul neobişnuit, aparent haotic al croielii are scopul de a ne aminti că paralel cu această linişte sau dedesubtul acestei linişti artificiale, găsim o lume destructurată, în continuă dezintegrare şi reintegrare. Formele geometrice ne sugerează că nu avem de a face cu fluiditatea obişnuită psihicului ci cu forme rigide şi, totuşi, dinamice ale transformării psihice. Aceşti oximoroni „rigiditate dinamică”, „dezintegrare ordonată” sau „haos aşezat” sunt cei mai în măsură a caracteriza cea mai recentă creaţie a lui Zsolt Popa.

În data de 22 noiembrie evenimentului „Beauty Days” 2015 se încheie cu turneul Yin Yang 2015 a şcolilor de antrenori „bodyART” şi „deepWORK” din România. Evenimentul ţine să sublinieze importanţa mişcării pentru păstrarea sănătăţii şi să implementeze o tradiţie prin care să se conştientizeze tot mai mult ideea că „mişcarea înseamnă sănătate”.

Cele două concepte ale lui Robert Steinbacher, respectiv „bodyART” şi „deepWORK”, care sunt între primele zece cele mai bune antrenamente din lume pot fi practicate de toată lumea, indiferent de vârstă, sex, condiție fizică, fiecare exerciţiu fiind adaptabil la nevoile fiecăruia. Dacă „deepWORK” înseamnă exteriorizare, energie, explozie, „bodyART” reprezintă interiorizare, conştientizare, autocunoaştere. Fiecare dintre ele te ajută să-ţi depăşeşti limitele şi să te echilibrezi.

A III-a ediție a „Beauty Days”, este organizată de Primăria și Consiliul Local Satu Mare, Centrul Cultural „G. M. Zamfirescu” şi Salon „Expressive” Satu Mare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.