Dacian Cioloș, desemnat de președintele Iohannis pentru funcția de premier

Dacian Ciolos

Președintele României, Klaus Iohannis, a anunțat azi, 10 noiembrie, că îl desemnează pentru funcția de premier pe Dacian Cioloș. Acesta are la dispoziţie 10 zile pentru întocmirea listei şi programului de guvernare cu care trebuie să se prezinte în Parlament, pentru votul de învestire.

„După părerea mea, în această etapă, pentru a rezolva problema guvernării și a avea garanția că vom avea o îmbunătățire netă a clasei politice, este nevoie de un prim-ministru independent sau tehnocrat, o persoană curată, care să nu fi fost implicat în niciun fel de scandal, o persoană integră, care a dovedit practic că știe să gestioneze sisteme și situații complicate”, a declarat Iohannis.

De asemenea, șeful statului a subliniat și faptul că „este nevoie ca orice guvern vom avea să fie sprijinit de Parlament, de partidele politice pentru a lua măsuri care garantează o creștere economică sustenabilă”.

„Sunt conştient de faptul că trecem printr-o perioadă, cred eu, cheie pentru societatea românească, o perioadă în care societatea a ajuns la un grad de maturitate care necesită o prezenţă publică a Guvernului, în aşa fel încât să asigure puntea de legătură între diferite instituţii ale statului şi aş spune, mai precis, între politic şi societate”, a declarat Cioloș la o întâlnire de la Palatul Victoria.

Un Comentariu la "Dacian Cioloș, desemnat de președintele Iohannis pentru funcția de premier"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.