Mani Gyenes, pregătit pentru Dakar 2016 (Foto&Video)

Mani8

Mani7

Mani6

Mani9

Mani1

Mani2

Mani3

Mani4

Mani5

În cadrul unei conferințe de presă suținute azi, 9 noiembrie, rider-ul sătmărean, Emanuel (Mani) Gyenes și-a luat în primire, în mod oficial, motocicleta cu care va participa la Raliul Dakar 2016. Sumele necesare pentru achiziționarea acestei motociclete, un KTM 450 Rally Replica 2016, au fost asigurate de Consiliul Județean (CJ). De asemenea, CJ s-a angajat să plătească taxele aferente înscrierii în concurs.

Alături de Mani Gyenes la conferința de presă au participat și președintele CJ, Adrian Ștef, respectiv cei doi vicepreședinți, Mircea Govor și Rudolf Riedl.

„Am promis că îl vom ajuta pe Mani Gyenes cu această motocicletă și cu taxa pentru Paris-Dakar. Eu cred că este sportivul care reprezintă fără doar și poate foarte bine Satu Mare, pe noi, pe sătmăreni, și tocmai de aceea am considerat că este foarte important să-l sprijinim. El ne promovează județul nu numai în România, fiind de opt ori campion național, și în Ungaria vicecampion național și este bineînțeles omul care promovează județul Satu Mare în afară participând la acest circuit foarte cunoscut Paris-Dakar”, a declarat Adrian Ștef.

În luarea de cuvânt, Mani a făcut o scurtă descriere a motocicletei cu care se va înscrie în circuitul din acest an. „Este o motocicletă mult mai ușoară decât cea cu care am fost în ianuarie 2015, avâd cu 7-8 kg mai puțin. Este o motocicletă pe injecție și nu pe carburație. Am mers o zi cu ea, vreo trei-patru ore am încercat să o testez și să-i fac unele modificări dar mai am timp săptămâna asta deoarece de mâine într-o săptămână trebuie să trimit motocicleta în Franța în port și să o punem pe vapor să plece spre Buenos Aires”, spune Mani.

Motocicleta are trei rezervoare, două în față și una în spate cu o capacitate totală de 25-26 de litri de benzină. Potrivit celor declarate de Mani motocicleta are 450 de centimetri cubi, este monocilindru și are aproximativ 60-65 de CP. „Din această motocicletă s-au fabricat 60 de bucăți anul acesta. În luna iunie am reușit să comandăm motocicleta și doar acuma, la sârșitul lui octombrie a fost livrată”, spune Mani.

Motocicleta lui Mani Gyenes va ajunge săptămâna viitoare, în data de 19 noiembrie, în Franța, ziua în care sătmăreanul nostru este programat pentru înscriere și verificările tehnice. Mani va pleca din Satu Mare în 27 decembrie, pentru ca a doua zi să pornească din București cu avionul spre Buenos Aires. Startul competiției se va da în data de 3 ianuarie 2016. Concurenții vor avea de parcurs aproximativ 9000 de km.

În ceea ce privelște așteptările de la această ediție a concursului, Mani spune că „Aș vrea să-mi îmbunătățesc cel mai bun rezultat de până acum. Cel mai bun rezultat am avut la general locul 17 din 220 de piloți. Sper să pot să-mi îmbunătățesc acest rezultat și să ajung în TOP 15”, spune riderul sătmărean.

Mircea Govor a declarat că „este un gest absolut normal, și nici nu e cazul să mulțumești deoarece e un gest pe care Consiliul Județean l-a făcut pentru un mare sportiv cum ești tu, Mani Gyenes, care aduci în primul rând imagine pentru județul Satu Mare prin tot ceea ce faci. Eu îți mulțumesc frumos”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.