Iohannis a purtat clop oşenesc

iohannis
Preşedintele României Klaus Iohannis a conferit azi, 9 noiembrie, Medalia „Meritul Cultural” unui număr de 26 de artişti populari, printre aceștia aflându-se și Floare Finta din Negrești-Oaș. La finalul evenimentului președintele s-a pozat cu artiștii populari. Pentru câteva momente, Iohannis a purtat pe cap clopul oșenesc dăruit de Floare Finta.
„Acest moment este expresia unui sincer interes şi a unui angajament instituţional pentru a susţine protejarea, transmiterea către noile generaţii şi punerea în valoare a patrimoniului cultural imaterial. Sunt bucuros şi, ca preşedinte al României, mândru că ţara noastră mai are încă rezerve de tradiţii şi meşteşuguri culturale”, a spus Klaus Iohannis.
Floare Finta a fost însoțită la Cotroceni de managerul cultural Natalia Lazăr, care, în calitate de specialist, i-a întocmit acesteia dosarul de candidatură, considerând-o o persoană reprezentativă pentru comunitatea din Țara Oașului.
Propunerea specialistului a fost susținută și de primarul orașului Negrești-Oaș, Aurelia Fedorca, care a recomandat-o cu căldură pe Floare Finta în vederea obținerii titlului „Tezaur uman viu”.
„Mătușa Floare Finta este simbolul care ne reprezintă pe noi, oșenii, cel mai bine, tezaurul nostru viu. La cei 82 de ani, a avut o viață care ar fi doborât mulți oameni, dar mătușa Floare are puterea să râdă, să-i înveselească pe cei din jur și să meargă mai departe cu optimism. Nu am văzut om mai hotărât, mai motivat, mai implicat”, scrie primarul orașului Negrești-Oaș pe pagina sa de Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.