Un protest mai cerebral vineri seara la Satu Mare (Foto&Video)

protest3

protest2

protest4

protest5

protest7

protest8

protest9

protest10

Dacă din cauza lui Cristian Matos, protestul de joi (5 noiembrie) seara a fost total compromis, fapt recunoscut și de către câțiva dintre organizatorii acțiunilor de la Satu Mare, azi 6 noiembrie, cei aproximativ 150 de sătmăreni, de vârste diferite, care au venit în „Groapa” de lângă Magazinul „Someșul”, au reușit să închege un schimb de idei.

Chiar dacă a încercat să manipuleze și de această dată mulțimea, Matos a fost criticat de către cei prezenți, atrăgându-i-se de mai multe ori atenția să lase presa în pace „deoarece nu pentru presă am venit. Și încă ceva ! Cine are culoare politică, îl rugăm respectuos să plece!”. „Cine îi sătmărean, îi rugat să rămână !”, a replicat Matos, simțindu-se vizat. Apoi, pentru a mai tempera criticile îndreptate asupra sa, a început să strige „Toate partidele, aceeași mizerie !”.

Mai trebuie spus că în această seară au ieșit și oameni mai maturi, creând un oarecare spațiu de dezbateri în rândul celor prezenți. Mai mult decât atât, unul dintre organizatorii protestului de miercuri (4 noiembrie) a declarat că se dezice de reacțiile lui Matos.

„Libertate avem ! Dreptate nu avem !”, a spus unul dintre cei prezenți la protest. După ce lumea a început să scandeze „Dreptate ! Dreptate!”, bărbatul a revenit, adresându-se mulțimii puțin dezbinate:

„Mai folosește-ți un pic și creierul ! Mai gândește puțin, te rog frumos ! Noi am ajuns să facem asta fiindcă n-au gândit alții. I-am lăsat pe ei să gândească și noi stăteam să ne sugem degețelul de multe ori”, a subliniat omul.

A intervenit însă Matos care a încercat să deturneze discursul bărbatului, criticând din nou presa locală, spunând că s-a ajuns aici și din cauza presei care „nu e liberă în Satu Mare, asta e problema !”.

„Lasă presa în pace, că dacă ei n-ar fi ….”, spus cineva din mulțime, iar apoi o femeie a continuat „nu pentru presă am venit ! Nu pentru Coica suntem aici ! Am venit pentru dreptate !”.

După câteva minute, văzând totuși că nu mai este băgat în seamă, acesta s-a retras în spatele mulțimii, încercând să mai vocifereze, însă a avut parte de aceleași critici.

Discuțiile au continuat, chiar și cei mai tineri, simțindu-se mai în siguranță decât joi seara, au ieșit în fața mulțimii să-și spună păsurile.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.