S-a semnat contractul pentru centura de ocolire a municipiului Satu Mare (Foto&Video)

DSC_0565

centura

Azi, 6 noiembrie a avut loc semnarea contractului de proiectare și execuție a lucrărilor pentru centura de ocolire a municipiului Satu Mare. Proiectul centurii cuprinde și al treilea pod peste Someș. Lungimea variantei ocolitoare a municipiului, reședință de județ va avea lungimea de 20 de km, iar valoarea contractului este de 68 de milioane de euro, fără TVA.

La semnarea contractului, eveniment ce a avut loc în Sala mică de ședințe a Palatului Administrativ au participat directorul general al CNADNR, Ștefan Neaga, președintele Consiliului Județean, Adrian Ștef, primarul municipiului, reședință de județ, Dorel Coica, deputatul Ovidiu Silaghi, managerul public al județului Satu Mare, Nicolae Bura dar și city-managerul municipiului, Dan Băbuț.

Potrivit celor declarate de directorul CNADNR, licitația lucrărilor a avut loc în luna mai 2015, dar din cauza unor contestații, începerea lucrărilor a fost amânată.
Mai trebuie spus că valoarea contractului este de 68 milioane euro fără TVA, iar lungimea totală a centurii de ocolire este de 20 km, jumătate din acest traseu va fi pe patru benzi de circulaţie.

Neaga a mai subliniat faptul că lucrările vor începe în cel mult 42 de zile de la semnarea contractului. Documentul prevede cinci luni pentru proiectare, 18 luni de execuţie şi 24 luni de garanţie a lucrărilor.

Potrivit proiectului, traseul centurii ocolitoare a municipiului Satu Mare va începe din DN 19A, de la limita vestică a Parcului Industrial Sud după care va trece peste pârâul Homorodul Vechi – calea ferată Oradea-Halmeu, iar apoi se va intersecta cu DN19. Apoi, centura de ocolire va traversa râul Someş cu un pod cu lungimea de 640,85 metri. După traversarea Someşului, varianta de ocolire intersectează cu DN 19A, în zona localității Botiz.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.