Romeo Nicoară: „Cristian Matos nu este consilierul meu și nici fotograful meu”

Romeo Nicoara

Co-președintele PNL Satu Mare, deputatul Romeo Nicoară, își exprimă regretul cu privire la incindetul care au avut loc joi (5 noiembrie) seara în cadrul protestelor de la Satu Mare. Vă reamintim că presa sătmăreană a fost amenințată de către un grup de protestatari, instigat de un anume Cristian Matos.

Deputatul Nicoară recunoaște că din 2014 și până în prima parte a anului 2015 a avut o colaborare „punctuală” cu Matos, însă „de atunci nu a mai existat vreo colaborare. Orice opinie exprimata aseară și orice comportament public îi aparține domnului Cristian Matos în totalitate”, spune acesta.

În continuare vă redăm integral poziția co-președintelui PNL Satu Mare, referitor la cele întâmplate joi seara în timpul protestelor, așa cum ne-a fost transmisă azi, 6 noiembrie, în cadrul unui comunicat de presă:

„Referitor la unele incidente petrecute la protestele din seara de 5 noiembrie 2015, în Satu Mare

Bună ziua,

Pentru o corectă informare a opiniei publice, vă rog să îmi permiteți următoarele precizări. Trebuie să spun foarte clar că domnul Cristian Matos nu este consilierul meu și nici fotograful meu. Cu atât mai mult, prezența sa publică nu mă reprezintă în vreun fel. Am avut o colaborare punctuală cu acesta într-o perioadă a anului 2014, până în prima parte a anului 2015, pentru anumite acțiuni limitate în timp. De atunci nu a mai existat vreo colaborare. Orice opinie exprimată aseară și orice comportament public îi aparține domnului Cristian Matos în totalitate.

Imensa tragedie care a avut loc pe 30 octombrie la București, la clubul Colectiv, ne-a mișcat pe toți și ne-a trezit tuturor un sentiment de revoltă. România are nevoie de schimbări profunde și de un dialog permanent între cei care protestează, cetățeni, societatea civilă, partide și instituții. Rolul presei este esențial în tot acest proces de informare reciprocă, de reflectare a tuturor pozițiilor și ideilor. Cu atât mai mult găsesc regretabile incidentele produse aseară la pașnica manifestație din centrul municipiului Satu Mare.

Doresc să exprim respectul meu pentru cetățenii acestui municipiu si județ care au ieșit în stradă pentru a protesta, pentru presiunea pe care o pun pentru o reformă reală a instituțiilor publice și o schimbare a comportamentului celor aflați în funcții publice. De asemenea, îi asigur în continuare pe toți reprezentanții presei sătmărene de respectul meu și de deschiderea mea și a PNL pentru cooperare și comunicare, așa cum a fost și până acum.

Cu respect,
Romeo Nicoară
Copreședinte PNL Satu Mare”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.