Adrian Ștef declarat de ANI în conflict de interese. Vezi poziția acestuia

Adrian Stef

Președintele Consiliului Județean (CJ) Satu Mare, Adrian Ștef a fost declarat azi, 6 noiembrie, ca fiind în „conflict de interese penal” de către Agenția Națională de Integritate (ANI). Anunțul a fost publicat pe site-ul ANI, www.integritate.eu.

„În exercitarea atribuțiilor de serviciu, a participat la vizarea/semnarea/aprobarea mai multor documente prin care s-a obținut un folos patrimonial în valoare de 1.233.380,92 lei de către S.C. FOLDA SECURITY ROMÂNIA S.R.L., societate în cadrul căreia a deținut calitatea de asociat și funcția de administrator.

Agenția Națională de Integritate a sesizat Direcția Națională Anticorupție – Serviciul teritorial Oradea în vederea verificării indiciilor privind posibila săvârșire a infracțiunii de conflict de interese, prevăzută de art. 301 din Codul Penal al României și a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție, prevăzute și sancționate de art.12 lit.b) din Legea nr.78/2000.

Precizăm faptul că, la data de 21 martie 2014, Agenția Națională de Integritate a constatat faptul că ȘTEF ADRIAN MIHAI s-a aflat în stare de incompatibilitate ca urmare a deținerii simultate de funcții și calități, contrar prevederilor legale ”, scrie pe site-ul ANI (www.integritate.eu).

„În momentul de față eu nu am un raport de la ANI. Am un comunicat de presă. Un comunicat pe care l-am citit cu toții. Din momentul în care am raportul, am la dispoziție 15 zile ca să-l contest. Mai vreau să vă spun că eu nu mai sunt acționar la acea firmă din ianuarie 2009, deci înainte de a fi ales președinte de Consiliu Județean”, a declarat pentru Sătmăreanul, Adrian Ștef.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.