Ovidiu Domide și Daniel Nistor, la startul raliului de la Timișoara

DOMIDE SI NISTOR

În acest sfârșit de săptămână echipajul sătmărean „Dr. Nissan Rally Team” alcătuit din pilotul Ovidiu Domide și copilotul Daniel Nistor se luptă pentru cucerirea trofeului „Corneliu Tit” pus la bătaie în cadrul celei de a III-a etape a Campionatului Național de „Rally Raid”.

Reparația lui „Isabelle” a fost o adevărată provocare după participarea la „Trans Carpatic Rally Raid” care a produs avarii majore consacratului monstru pe patru roți, Nissan Patrol-ul lui Domide. Emoțiile sunt și mai mari pentru cei doi sătmăreni mai ales pentru faptul că nu au apucat să testeze mașina înainte de cursă.

„A fost foarte greu să refacem mașina într-un timp așa scurt dar cu ajutorul băieților din service am reușit să terminăm în timp util. Sunt puțin stresat pentru că nu am reușit să testăm mașina, ea suferind niște modificări la partea de suspensie, transmisie și motor”, a declarat Ovidiu Domide, pilotul echipajului „Dr. Nissan Rally Team”.

Cu un rezervor de peste 300 de litri, un consum de 80 de litri/ suta de kilometrii şi motor de 300 de CP, maşina este pregătită pentru competiţia ce se va desfăşura pe teren accidentat ce însumează 300 de km de drumuri agricole de exploatare, drumuri forestiere și drumuri comunale.

Competiția automobilistică ce se va desfășura în perioada 6-7 noiembrie are un traseu bine pus la punct menit să scoată în evidență îndemânarea și pregătirea echipajelor participante.

Zonele cu acces facil pentru publicul spectator, din care se pot urmări concurenții pe probele speciale, sunt situate vineri, 6 noiembrie, între orele 12.00 și 16.00, în localitatea Ianova la ieșirea înspre Bencecul de Sus și la ieșirea înspre lacul de acumulare, iar sâmbătă, 7 noiembrie, între orele 09.30 și 18.00 la Herghelia Herneacova.

În cadrul festivității de premiere va avea loc lansarea cărții „Automobilismul sportiv din Romania 1969 – 2014” scrisă de regretatul maestru al sportului în automobilism, Corneliu Tit.

Evenimentul destinat iubitorilor de sport pe patru roți se organizează sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv (FRAS), în parteneriat cu Clubul Sportiv „SPEED RACING” și A-CAR România, filiala Timiș.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.