„Caravana cu Medici” ajunge în localitatea Sanislău

Happy retired woman with a nurse while at the hospital
Happy retired woman with a nurse while at the hospital

Ambasada Danemarcei în România patronează proiectul Asociației „Caravana cu Medici” în vederea promovării unui sistem de sănătate publică axat pe prevenție. Cea de-a doua caravană din seria inițiată anul acesta va avea loc în data de 7 noiembrie, începând cu ora 08.00, în cadrul Sălii de sport din comuna Sanislău (județul Satu Mare).

Proiectul presupune realizarea unei serii de caravane medicale, reunind 40 de medici primari și rezidenți voluntari, care se vor deplasa, pe parcursul a două zile, în diverse zone rurale din ţară pentru a acorda, în regim gratuit, consultații medicale de specialitate populației locale cu o situație financiară precară sau care nu beneficiază in mod frecvent de servicii medicale.

Consultațiile acordate includ: recoltarea de sânge prin puncție venoasă (cu ajutorul unui laborator mobil), examen clinic complet cu electrocardiogramă, ecografie abdominală și examen oftalmologic, consult de specialitate cu recomandări și scrisoare medicală.
Medicii voluntari ai caravanei provin din următoarele specialități: cardiologie, radiologie, oftalmologie, neurologie, pediatrie, medicină internă, gastroenterologie, medicină de urgență.

Cea de-a doua caravană din seria inițiată anul acesta va avea loc în cadrul sălii de sport din comuna Sanislau, județul Satu Mare, în data de 07 noiembrie 2015, începând cu orele 08.00.

Proiectul se desfăşoară sub egida Societății Române de Medicină Internă și în colaborare cu Clinica de Nefrologie și Medicină Internă a Institutului Clinic Fundeni. Analizele sunt oferite de Synevo.

Asociatia Caravana cu Medici este fondată de 5 medici rezidenți care au alături o echipă de aproape 100 de medici voluntari. Misiunea ONG-ului este să realizeze o rețea națională prin intermediul căreia medicii să acorde periodic îngrijiri medicale persoanelor aflate în zonele mai puțin favorizate din punct de vedere economic.

Realizarea proiectului demarat anul acesta a fost posibilă cu aportul Ambasadei Danemarcei în Romania, prin implicarea Novo Nordisk Romania, Danbred Argeş, Premium Porc Group, Avicola Dan, Ramboll South East Europe şi Falck, companii daneze cu tradiție îndelungată în România, care recunosc importanţa acţiunilor de responsabilitate socială precum cele promovate de inițiativa Asociației „Caravana cu Medici”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.