Satu Mare vrea să intre în Cartea Recordurilor

record

Dacă totul se va realiza potrivit planului gândit de reprezentanții Asociației „Nicolaos”, Fundației „Identitas” și Agenției pentru Protecția Mediului (APM), atunci Satu Mare ar putea intra în „Cartea Recordurilor”, cu cel mai mare tablou mozaic din capace de plastic.

Începerea acțiunii de colectare a capacelor de PET-uri, intitulată „City k-pack” a fost anunțată azi, 3 noiembrie, în cadrul unei conferințe de presă susținute la Casa Verde din Grădina Romei. Sătmărenii sunt invitați să depună capacele de plastic în containerul care va fi amplasat în fața Casei Verzi din Grădina Romei.

Potrivit persoanelor implicate în acest demers, uriașul tablou va avea lungimea de 85 de metri, lățimea de 53,8 metri și va cântări 15 tone. Pentru realizarea acestei opere de artă vor fi necesare 5 milioane de capace de plastic, de diferite culori și de implicarea a 150 de voluntari.

Tabloul va reda o imagine din municipiul Satu Mare și va reprezenta: o biserică, râul Someș, Turnul Pompierilor și spații verzi.

În prezent, recordul în materie este deținut de Școala Freiherr vom Steim din Germania care în anul 2010 a colectat peste 3,6 milioane capace de plastic pentru un asemenea tablou mozaic.

Potrivit inițiatorilor acestui proiect, tabloul va fi terminat în luna august 2016, cu ocazia „Zilelor Culturale Partium”.

Un Comentariu la "Satu Mare vrea să intre în Cartea Recordurilor"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.