Începe asfaltarea Drumul Județean Medieș-Potău

drum1

drum2

drum3

drum4

Drumul Județean 195, care face legătura între DN 19F și localitatea Potău (comuna Medieșu Aurit) va fi reabilitat în următoarele 4 luni. Predarea amplasamentrului pentru începerea lucrărilor a avut loc azi, 3 noiembrie, în prezența președintelui Consiliului Județean (CJ), Adrian Ștef, a vicepreședintelui Mircea Govor și a viceprimarului comunei Medieșu Aurit, Radu Iancu.

„Este o investiție la care au fost atribuite lucrările, acuma vom preda acest amplasament, deci de acuma firma va intra să pornească procedura de reabilitare a drumului. Este o investiție așteptată de cei din Medieș și din Potău. E o lungime de 3,6 km, o investiție de 4 milioane de lei, inclusiv TVA și această investiție este cuprinsă pe Programul Național de Dezvoltare Locală”, a declarat Ștef.

„Lucrul cel mai important este că astăzi, după vizita celor zece miniștri din Guvernul Ponta în județul Satu Mare și a domnului Liviu Dragnea, începe munca. Azi dăm ordinul de începere. O să vedeți de acuma înainte aproape zilnic, sau dacă nu, atunci săptămânal, vom avea treabă. Avem 92 de proiecte începute în județul Satu Mare pe care noi vrem să le finalizăm” a declarat Mircea Govor.

De la DN 19F și până la digul râului Someș, drumul are o lungime de 3,6 km. Lățimea este de 6 metri la care se adaugă acostamente de câte un metru, astfel că partea carosabilă va avea lățimea de 8 metri. De asemenea, șanțurile vor fi betonate, iar în intravilanul localității Potău accesele către gospodăriile oamenilor va fi amenajate. În prima etapă se va săpa pentru așternerea unui strat de balast, în grosime de 35 cm, peste care vine un strat de piatră spartă în grosime de 20 de cm. Urmează apoi așternerea covorului asfaltic. Este vorba despre două straturi, primul de 6 cm grosime, iar stratul de uzură va avea grosimea de 4 cm. Perioada de realizare a lucrărilor este de 4 luni.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.