Festivalul concurs de folclor „Danțu’ Mânânțăilor”, la a V-a ediție

cj

Sâmbătă, 7 noiembrie de la ora 11.00, la Casa de Cultură „G. M. Zamfirescu”, în organizarea Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale cu sprijinul Consiliului Județean Satu Mare și în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Satu Mare va avea loc cea de-a V-a ediție a Festivalului concurs de folclor „Danțu’ Mânânțăilor”.

Festivalul concurs de folclor „Danțu’ Mânânțăilor”, se adresează elevilor din școlile generale din județ, și se desfășoară pe două categorii de vârstă: clasele I – IV și clasele V – VIII, pe mai multe secțiuni.

Acest festival are scopul de a stimula în rândul elevilor interesul pentru păstrarea şi punerea în valoare a tradițiilor, a creaţiilor populare, a costumului popular, precum descoperirea, cultivarea şi promovarea tinerilor interpreţi vocali, instrumentişti şi a formaţiilor de dansuri populare, precum şi a ansamblurilor folclorice de copii.

Prin acest festival se propune dezvoltarea relaţiilor interetnice, păstrând identitatea culturalã a fiecărei zone folclorice şi promovarea valorilor acestora.

Festivalului concurs de folclor „Danțu’ Mânânțăilor” a luat amploare de la o ediţie la alta, iar numărul participanţilor din anul acesta este de peste 400 de copii din întreg județul nostru.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.