Agricultorii afectați de secetă pot depune cereri pentru despăgubire

DSC_0573

Agricultorii păgubiți de secetă pot depune cereri pentru despăgubire până în data de 30 noiembrie. Anunțul a fost făcut în cadrul unei conferințe de presă susținute azi, 3 noiembrie, de către prefectul Eugeniu Avram. Ajutoarele de stat în aceste cazuri sunt reglementate de Ordonanța de Urgență a Guvernului (OUG) 45/2015.

Prefectul a subliniat faptul că agricultorii care au suferit pagube de pe urma secetei trebuie să dețină un proces verbal de constatare și evaluare a pagubelor în care să fie trecută și suprafața afectată. Pentru a fi despăgubiți, procentul de calamitate a culturilor trebuie să fie de peste 30%.

Totodată, solicitanții trebuie să fie înregistrați la APIA pe anul în curs și să fie eligibili pentru schema de plată aferentă acestui an. Cererile de acordare a ajutorului se depun până la 30 noiembrie. Cererile pot fi luate de la primăria care a încheiat procesul verbal de constatare a pagubelor, după care trebuie depuse la APIA Satu Mare.

Din bilanțul realizat reiese că în județul nostru sunt 6.871 de persoane fizice și 381 de persoane juridice afectate de seceta din acest an, iar valoarea totală a pagubelor se ridică la suma de 134.424.400 lei.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.