Spitalul Județean Satu Mare vine în sprijinul victimelor de la Club „Colectiv” (Video)

spital

Spitalul Județean de Urgență (SJU) Satu Mare a venit în sprijinul victimelor incendiului de vineri (30 octombrie) seara de la Clubul „Colectiv” din București. Managerul SJU Satu Mare, Marcela Papici, a declarat în cadrul unei conferințe de presă susținute azi, 2 noiembrie, că spitalul a trimis 3,5 tone de soluție pentru hemofiltrare Spitalului Floreasca din București, venind astfel în sprijinul victimelor tragediei din capitală.

„Ne doare ceea ce s-a întâmplat în Clubul Colectiv din București, dar pe de altă parte mă bucură că am putut ca și Spital Județean de Urgență să ajutăm. Vreau să vă anunț că în cursul zilei de sâmbătă (31 octombrie) am reușit să trimitem 3,5 tone de soluție pentru hemofiltrare, Prismasol, 310 cutii, care înseamnă 620 de pungi a 5 litri pe pungă pe care noi am avut-o pe stoc. Această soluție a fost trimisă la Spitalul Floreasca”, spune Papici.

Potrivit managerului SJU, practic a fost trimisă toată cantitatea de Prismasol avută pe stoc, cu excepția unei pungi, însă în zilele următoare firma care pune pe piață această soluție va livra Spitalului Județean cele 3,5 tone de substanță pentru a reîntregi stocul unității.

Soluțiile pentru hemofiltrare se utilizează în tratamentele de terapie intensivă, pentru a corecta dezechilibrul chimic din sânge. Tratamentele sunt concepute pentru a elimina produsele de degradare acumulate în sânge atunci când rinichii nu funcţionează corespunzător, în caz de arsuri grave, intoxicații, și în boli grave ale rinichilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.