Mihaela Codrean: „Modestie, nu aroganță, bunătate, nu răutate”

mihaela-codrean

Autoarea „Scrisorii pentru părinți”, învățătoarea din Homorodu de Mijloc, Mihaela Codrean, a postat azi, 2 noiembrie pe Facebook un nou mesaj prin care ne îndeamnă spre modestie, bunătate și dragoste.

„Vreau să văd oameni buni, oameni generoși, oameni iubitori. Vreau să văd oameni care vin cu soluții pentru o viață mai bună, nu doar promit sau cer. Vreau să văd oameni care ajută pe cei în nevoie, nu le acuză și judecă viața. Modestie, nu aroganță, bunătate nu răutate, dragoste, nu ură” scrie Mihaela Codrean.

În continuare vă redăm mesajul integral postat pe Facebook de învățătoarea de la Școala cu clasele I-VIII din Homorodu de Mijloc, Mihaela Codrean:

„Citesc în dreapta și în stânga și mă întristez mai mult … Acuzații, etichete, dușmănie, ură, răutate, toate ies la suprafață.

Vineri seara au murit OAMENI, ce contează că erau rockeri, sataniști, sau ce or mai fi fost?? Sunt acuzați că nu erau creștini buni, că Dumnezeu „s-a răzbunat” pe ei. Iar eu întreb: Cine suntem noi să judecăm ??? Să acuzăm, să punem etichete? Și cu ce ajutăm prin atitudinea asta? Nici mie nu-mi place acel gen de muzică, dar accept gusturile altora. Și nu cred nici o clipă că Dumnezeu este răzbunător și crud. Dumnezeu înseamnă iubire, bunătate, generozitate, atitudine pozitivă, nu-i așa, dragi „creștini”?

Prea multă, mult prea multă ură și răutate, îndreptate asupra oricui: biserică, parlament, învățământ (nu în acest context, dar cu alte ocazii), șefi, vecini, viață.

Oricui găsim defecte, pe oricine blamăm și toți strigăm „Vrem o schimbare”. Dar oare schimbarea nu ar putea începe cu noi?? Niciodată răul nu va putea fi oprit cu rău, ci doar cu bine. Și cum ar fi, în loc să postăm pe facebook mesaje acuzatoare sau pline de răutate, să spunem, în gând și din suflet, o rugăciune sinceră pentru cei care au nevoie? În loc să bârfim și să vorbim cu răutate, să ne gândim la viața noastră, să încercăm să o schimbăm în bine?? În loc să judecăm și să punem etichete, să-i acceptăm pe cei din jur, așa cum sunt?

Da, și eu vreau o schimbare!!!! Vreau să văd oameni buni, oameni generoși, oameni iubitori. Vreau să văd oameni care vin cu soluții pentru o viață mai bună, nu doar promit sau cer. Vreau să văd oameni care ajută pe cei în nevoie, nu le acuză și judecă viața. Modestie, nu aroganță, bunătate nu răutate, dragoste, nu ură. Haideți să ne gândim cum să facem bine, cum să ajutăm, în loc să ne consumâm energia cu lucruri negative. Abia atunci, vor fi speranțe de schimbare, abia atunci …”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.