Ce au decis liderii naționali ai PSD La Negrești Oaș (Foto&Video)

PSD2

PSD3

PSD4

PSD5

PSD6

PSD7

PSD8

PSD9

PSD10

PSD11

PSD12

PSD13

PSD14

PSD15

PSD16

PSD17

PSD18

PSD19

PSD20

În ședința de azi, 30 octombrie a Comitetului Executiv Național (CExN) de la Negrești-Oaș, liderii social-democrați au discutat la o primă lectură Codul de etică și conduită al PSD, document care, potrivit președintelui Partidului Social Democrat de la nivel național, Liviu Dragnea, conține o serie de reguli de comportament pentru membrii partidului, indiferent dacă aceștia ocupă sau nu funcții politice.

Președintele Liviu Dragnea a fost însoțit la Negrești-Oaș de către conducerea centrală a PSD și mai mulți miniștrii, și anume: Eugen Teodorovici (ministrul Finanţelor), Mihai Tudose (ministrul Economiei, Comerţului şi Turismului), Nicolae Bănicioiu (ministrul Sănătăţii), Rovana Plumb (ministrul Muncii), Sevil Shhaideh (ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice), Iulian Matache (ministrul Transporturilor), Marius Nica (ministrul Fondurilor Europene), Sorin Grindeanu (ministrul pentru Societatea Informaţională), Gabriela Szabo (ministrul Tineretului şi Sportului) şi Ioan Vulpescu (ministrul Culturii). Miniștrii care nu sunt în CExN au vizitat mai multe localități și investiții din județ.
Liderii social-democrați au sosit înainte de ora 10.00 la Primăria din Negrești-Oaș, fiind primiți de către președintele PSD Satu Mare, Mircea Govor și de primarul orașului gazdă, Aurelia Fedorca. Ședința care s-a ținut la sediul Primăriei a început cu intonarea Imnului de Stat, după care liderii partidului au discutat în spatele ușilor închise pe marginea Codului de Etică și Conduită al PSD.

„PSD e un partid curat, dar trebuie să scoatem în evidență ceea ce ne caracterizează în general și anume onoarea, cinstea, demnitatea și un comportament corect și în general o conduită corectă. Pentru asta trebuie să adoptăm acest cod și să îl aplicăm la rigoare atunci când e cazul”, a declarat Dragnea înainte de ședința CExN.

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a mai spus că „acest cod nu este pentru a se înlătura unii colegi din partid. E un document în care sunt prinse principiile de politică, de etică, în care credem, ale fiecărui membru al PSD. Este vorba de o nouă abordare a politicii din partea noastră. Cuprinde reguli atât de conduită și comportament, cât și creează posibilitatea aplicării unor sancțiuni în condițiile în care se încalcă aceste reguli sau în condițiile în care unii dintre membrii PSD se găsesc într-o situație penală generată de fapte de corupție”.

În cadrul conferinței de presă susținute după ședința CExN, preşedintele PSD s-a declarat mulţumit de forma codului discutată la Negrești-Oaș, subliniind faptul că documentul a fost primit „nu cu entuziasm, dar foarte bine de către liderii partidului. S-au făcut două, trei propuneri, dar cu siguranță că vor mai fi și altele. Acest document va fi discutat în interiorul organizaţiilor judeţene, care pot propune, la rândul lor, modificări, ce vor fi centralizate de secretariatul general al PSD”.

De asemenea, Dragnea spune că Codul de etică şi conduită al PSD va fi adoptat la următoarea şedinţă a CExN, care va avea loc în aproximativ trei săptămâni, cel mai probabil în Moldova.

În şedinţa de vineri a fost ales şi preşedintele Comisiei Naţionale de Etică, Integritate şi Arbitraj, fiind vorba despre deputatul Florin Iordache, dar au fost desemnați și cei opt secretari regionali.

Totodată, Liviu Dragnea a anunțat și faptul că până pe data de 15 decembrie 2015 treie trimise la București toate propunerile de candidaturi pentru funcțiile de primari, iar desemnarea candidaților pentru consilieri se va face după consultarea comunităților locale.

După ședința CExN, Liviu Dragnea, însoțit de președintele PSD Satu Mare și de primarul Aurelia Fedorca, a efectruat o vizită la Muzeul în aer liber din Negrești-Oaș, unde a fost întâmpinat cu multă ospitalitate de către oameni.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.