Rolul ONG-urilor în dezvoltarea serviciilor de psihiatrie comunitară

simpozion1

simpozion2

simpozion3

simpozion4

simpozion5

simpozion6

simpozion7

simpozion8

Sala mică de ședințe a Palatului Administrativ găzduiește azi, 29 octombrie, prima parte a lucrărilor simpozionului intitulat „Rolul ONG-urilor în dezvoltarea serviciilor de psihiatrie comunitară”. Deschiderea oficială a evenimentului a avut loc la ora 10.00, în prezența prefectului Eugeniu Avram și al directorului de cabinet al președintelui Consiliului Județean, Claudiu Sulea.

La simpozion participă medici psihiatrii dar și reprezentanți ai unor ONG-uri. De asemenea, la simpozion este prezentă și o delegație din Germania.

Prezentările din cadrul simpozionului vizează: realitățile sistemului de psihiatrie comunitară din Satu Mare cu realizări, neajunsuri și planuri de viitor; prezentarea unui model german de implicare a ONG-urilor în dezvoltarea serviciilor comunitare complementare sistemului medical; rolul ONG-urilor în tratarea și prevenirea suicidului din perspectiva experienței unor ONG-uri din Germania și prezentarea experienței românești în dezvoltarea psihiatriei comunitare (modelul de la Câmpulung Modovenesc).

Lucrările simpozionului continuă vineri, 30 octombrie, de la ora 10.00, la Centrul „Sfântul Paul” de pe strada Luko Bela nr. 15 din Satu Mare.

Evenimentul este organizat de conducerea Spitalului Județean de Urgență (SJU) Satu Mare, Asociația „ASPROSAM” (Asociaţia Sătmăreană Pentru Promovarea Sănătăţii Mentale) împreună cu personalul medical al secției de Psihiatrie Cronici” Satu Mare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.