Prefectul vine în sprijinul industriei lemnului din județul Satu Mare

SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Azi, 29 octombrie, conducerea Instituţiei Prefectului a organizat, la propunerea unui grup de investitori germani din industria lemnului şi a mobilei (Design for Life SRL, Polipol Mobila Romania SRL, Gamoni SRL, Executiv Trading SRL, Top Design Furniture SRL) o întâlnire de lucru pe tema perspectivelor de dezvoltare a acestui sector economic în judeţul Satu Mare.

Eugeniu Avram, a convocat reprezentanţii serviciilor deconcentrate, directorii şcolilor care au clase cu profil în prelucrarea lemnului, reprezentanţi ai autorităţilor locale. Au fost invitate şi organizaţiile economice, reprezentate de Daniela Culic – director general Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură, Tiberiu Markos – vicepreşedinte Asociaţia Camera Meşteşugarilor, respectiv Dan Brumboiu – vicepreşedinte DRW – Asociaţia Economică Germano-Română. Reprezentantul Polipol Mobila Romania SRL, Dan Brumboiu – director general a prezentat experienţa privind învăţământul dual în parteneriat cu Liceul Tehnologic „Simion Bărnuţiu” din Carei.

În opinia prefectului, extinderea la nivelul judeţului a acestei forme de învăţământ, care presupune un parteneriat tripartit şcoală-agent economic- administraţie locală este unica şansă pe termen mediu de a rezolva problema majoră cu care se confruntă mediul de afaceri în general – lipsa de forţă de muncă calificată. La propunerea lui Oliver Bleul, administrator al SC Top Design Furniture SRL, care în prezent are aproape 400 de angajaţi la fabrica de la Medieşu Aurit, peste trei săptămâni va avea loc o întâlnire aplicată, cu aceeaşi participanţi şi care să marcheze paşi semnificativi în colaborarea administraţie-mediu de afaceri.

Prefectul judeţului a promis sprijin instituţional în stabilirea contactelor, deschiderea serviciilor deconcentrate către mediul de afaceri şi implementarea măsurilor stabilite până la întâlnirea de la Medieşu Aurit, pentru ca noul plan de şcolarizare 2016-2017, care se definitivează în această perioadă să apropie cât mai mult nevoile mediului de afaceri de oferta educaţională a judeţului nostru.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.