Cum a ajuns un pakistanez să fie abandonat la Satu Mare

refugiat

Un pakistanez, Ali Mohsin, închis la Penitenciarul Rahova, după ce a fost condamnat definitiv pentru racolarea refugiaților cazați în centrele de azil, își povestește peripețiile din timpul călătoriei dar și cum a ajuns până în municipiul Satu Mare, orașul în care a fost abandonat de către traficanții de persoane.

„Eu am ajuns aici pentru că la mine acasă a stat un prieten. L-am ajutat și am ajuns la pușcărie”, a declarat pentru DIGI24 Ali Mohsin, condamnat pentru trafic de migranţi. Acesta este închis alături de un alt pakistanez, Muhammad Faisal Nazir, condamnat pentru aceeași infracțiune.

De fapt, înainte de a se ocupa de racolarea refugiaților și a-i ajuta să ajungă în Austria, Ali a fost și el la rândul său un simplu refugiat. Acesta le-a povestit reporterilor cum traficanții de persoane le iau refugiaților banii, după care îi abandonează.

Ali poveștește cum a primit 10.000 de euro de la tatăl său care a vândut oi, tractor și pământ pentru a-și ajuta fiul. După e au primit banii, traficanții l-au abandonat la Satu Mare. „M-a lăsat în România. A luat banii și m-a lăsat în România. Nu mi-au dat banii înapoi. În România m-au lăsat în Satu Mare”, spune Ali.

Întrebat dacă avea unde să doarmă după ce a ajuns la Satu Mare, Ali spune că o zi a dormit afară după care a fost luat de poliție. „Am dormit afară o zi, după care m-a luat poliția și am cerut azil de refugiat”, a declarat Ali Mohsin.
După primul an în închisoare, cei doi şi-au schimbat total părerea despre afacerea cu refugiaţi, sfâtuindu-și conaționalii să nu apeleze la călăuze.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.