Reprezentanții APM-urilor din cinci județe s-au întâlnit la Satu Mare

apm1

apm2

Complexul de educație ecologică „Casa verde” din Grădina Romei a găzduit luni 26 octombrie, o întâlnire de lucru cu reprezentații Agențiilor pentru Protecția Mediului din județele Bihor, Bistrița, Cluj, Maramureș și Satu Mare la care a participat și prefectul Eugeniu Avram. Tema acestei întâlniri a fost discutarea propunerilor de modificări legislative din cadrul protecției mediului pentru întocmirea unei propuneri comune care va fi înaintată Agenției Naționale pentru Protecția Mediului.

Prefectul prezent la ședință a apreciat această inițiativă, a subliniat că este important ca propunerile de modificări legislative să vină de la cei din teritoriu care lucrează cu aceste legi și cunosc problemele cu care se confruntă. De asemenea și-a exprimat dorința ca aceste întâlniri de lucru să se desfășoare mai des pentru discutarea problemelor cu care se confruntă agențiile la nivel local.

După aceasta s-a trecut la discutarea punctuală a modificărilor legislative propuse de fiecare județ și realizarea propunerilor comune. Au fost discuții constructive cu prezentări de situații cu care s-au confruntat angajații din agenții pe domenii specifice: emitere actelor de reglementare, domeniul gestiunii deșeurilor, a ariilor protejate, calitatea factorilor de mediu și statutul funcționarului public.

Discuțiile au durat mai mult de trei ore și s-au finalizat cu o serie de propuneri de modificări legislative care vor fi înaintate Agenției Naționale pentru Protecția Mediului și Instituției Prefectului Satu Mare.

După ședință participanții au vizitat Parcul dendrologic Carei unde Ioan Man, consilier la APM Satu Mare și specialist în biodiversitate a prezentat speciile rare de copaci din parc. Întâlnirea s-a încheiat cu vizitarea Castelui și Primăriei din Carei.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.