Expoziție foto-documentară „Familia lui Iosif Vulcan și părțile sătmărene”

Slide2

Biblioteca Județeană Satu Mare organizează joi, 29 octombrie, cu începere de la ora 14.00, în Sala Multimedia, vernisajul expoziției foto-documentare „Familia lui Iosif Vulcan și părțile sătmărene”. Activitatea culturală se înscrie în oferta de programe și proiecte culturale ale Bibliotecii Județene Satu Mare prin care se dorește promovarea și valorificarea fondului de publicații vechi și rare ce se află în patrimoniul instituției.

„În 2015 se împlinesc 150 de ani de la apariţia cunoscutei reviste a lui Iosif Vulcan, „Familia”. De-a lungul celor 42 de ani de apariţie, judeţul Satu Mare a fost bine reprezentat în paginile acestei publicaţii, prin semnăturile unor colaboratori, prin semnalarea unor reuşite editoriale ale unor personalităţi sătmărene sau prin relatări ale unor evenimente petrecute în judeţul nostru. Biblioteca Judeţeană, prin secţia Colecţii Speciale şi Fond de Patrimoniu, îşi propune să rememoreze legăturile sătmărenilor cu „foaia” în care a debutat Luceafărul poeziei române”, a declarat dr. Viorel Câmpean, bibliotecar în cadrul Secției Colecții Speciale și Fond de Patrimoniu.

La eveniment sunt invitați să participe reprezentanți ai administarției județene și locale, directori de instituții, oameni de cultură, prefesori și elevi, persoane pasionate de acest domeniu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.