Expoziție dedicată toamnei, la Școala Gimnazială „Octavian Goga”

toamna1

toamna2

toamna3

toamna4

A devenit deja o tradiţie, ca în fiecare an, la sfârşit de octombrie, la Şcoala Gimnazială „Octavian Goga” din Satu Mare să se organizeze expoziţia sugestiv intitulată „Doamna Toamnă”.

Coridoarele școlii sunt acum ornamentate cu exponate formate din șiruri de dovleci impozanți unii, miniaturali alții, ingienios sculptați, cu ochi larg deschiși și fixați pe vizitatori.

Inventivi cum sunt, copiii au găsit cu cale să-i boteze cu nume sonore precum: „Tocilarul”, „Țestoasa buclucașă”, „Frankenstein”, colaje formate din legume, fructe, frunze, pănușii, sau alte exponate de mare frumusețe.

Mai departe, se pot vedea machete, panouri, picturi ce încântă ochiul și inima vizitatorilor. La toate acestea se adaugă poezii pline de savoare și eseuri izvorând din inimi sincere de copii ce radiază buna dispoziție.

Expoziția poate fi vizionată în intervalul 26 octombrie-6 noiembrie și cum toamna se numără bobocii, la fel și lucrările școlarilor vor fi apreciate și premiate cu diplome și cuvinte de prețuire.

Lucrările prezentate au fost grupate pe trei secțiuni: „Bostani/machete”, „Creații literale limba română/creații literale limba engleză” precum și secțiunea „Picturi” și jurizate după criterii elaborate de membrii juriului constituit din echipe formate din cadre didactice și elevi.

Directoarea Corina Chindriș precum și directoarea adjunctă Ioana Rațiu felicită cu acest prilej elevii dar și colectivul de cadre didactice care au depus eforturi pentru îndrumarea și coordonarea elevilor urmând ca această strădanie să fie recompensată într un cadru festiv în curtea școlii.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.