Au început lucrările de asfaltare pe Drumul Județean Satu Mare-Vetiș (Foto&Video)

drum1

drum2

drum3

drum4

drum5

drum6

drum7

drum8

drum9

drum10

drum11

drum12

drum13

Azi, 26 octombrie au început lucrările de asfaltare pe Drumul Județean 194 B, pornind de la Drumul Național DN 19, la ieșirea din Satu Mare către localitatea Vetiș. Porțiunea de drum care urmează să fie asfaltată are o lungime de 5,5 km și o lățime de 5,5 metri. Valoarea lucrărilor este de 2,6 milioane lei, inclusiv TVA.

La demararea lucrărilor au participat și președintele Consiliului Județean (CJ) Adrian Ștef, respectiv vicepreședintele Mircea Govor.

„Prin grija Consiliului Județean și al Guvernului, astăzi putem să turnăm acest covor asfaltic așteptat, eu cred, de vreo 25-30 de ani de către locuitorii din Vetiș dar și de către sătmărenii care circulă în această zonă. Împreună cu colegul meu Mircea Govor, în momentul în care am pornit aceste lucrări și în jurul municipiului, ne-am gândit ca municipiul să fie legat de localitățile limitrofe cu asfalt, exact cum ar trebui să fie normal pentru o reședință de județ care se consideră europeană. O facem pentru sătmăreni, o facem pentru locuitorii din aceste localități”, a declarat președintele CJ, Adrian Ștef.

„Suntem la sfârșit de an, imediat se termină anul și până atunci vrem să mai finalizăm câteva obiective. Unul dintre obiectivele foarte așteptate a fost și această porțiune de drum. De-a lungul timpului s-au încercat tot felul de combinații, să se facă pe proiecte europene, să se facă pe alte proiecte și până la urmă îl facem noi din banii primiți de la Guvernul Ponta. Așa că mă bucur din suflet că reușim să facem acest drum după cel de la Turț care este de altfel și gata pentru recepție, și mai avem încă un drum la Cehal”, spune vicepreședintele CJ, Mircea Govor.

Lucrările constau în așternerea a două straturi de mixtură asfaltică. Primul strat, este în grosime de 5 cm și are rolul de preluare a denivelărilor. Apoi, urmează așternerea unui strat de geotextil cu rol de preluare a microfisurilor, iar la final a unui strat de uzură în grosime de 5 cm. De asemenea, vor fi realizate și acostamente din piatră. Valoarea lucrărilor este de 2,6 milioane lei, inclusiv TVA.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.