„Ziua Armatei Române”, sărbătorită la Carei (Foto)

Carei2

Carei3

Carei4

Carei5

Carei6

Carei7

Carei8

Carei9

Carei10

Carei11

Mii de persoane au participat azi, 25 octombrie la Carei pentru a aduce un omagiu Armatei Române. Tot cu această ocazie, sute de absolvenți ai Academiei Forțelor Terestre din Sibiu au depus jurământul militar, în municipiul Carei, în fața Ansamblului „Glorie Ostașului Român”. La eveniment a participat și ministrul Apărării Naționale, Mircea Dușa.

Depunerea jurământului de către tinerii militari a avut loc în cadrul manifestărilor dedicate „Zilei Armatei Române”, organizată azi în municipiul Carei, loc cu o puternică încărcătură simbolică, fiind ultima brazdă de pământ românesc eliberat, aflată sub ocupație hortistă. Manifestările de la Carei au început la ora 12.30.

În luarea de cuvânt, Mircea Dușa i-a felicitat pe studenți și a asigurat auditoriul că Armata Română este la datorie 24 de ore din 24, fiind instituția care se bucură de cea mai puternică încredere în rândul cetățenilor.

Au urmat apoi depunerile de coroane la Monumentul „Glorie Ostașului Român”.

Manifestările organizate cu ocazia „Zilei Armatei Române” au continuat cu o paradă militară. Apoi, în sala de spectacole a Castelului Karolyi a avut loc un recital susținut de Nicolae Voiculeț acompaniat de Muzica Reprezentativă a Ministerului Apărării Naționale.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.