„Ștafeta Veteranilor” a ajuns în municipiul Satu Mare (Galerie foto&video)

 

Ministrul Apărării Naționale, Mircea Dușa, a alergat azi, 24 octombrie, alături de militarii grupului INVICTUS România, în penultima etapă a „Ștafetei Veteranilor” care s-a încheiat la ora 16.00 cu o ceremonie militară și religioasă la Monumentul Eroilor din Satu Mare.

Înaltul demnitar a venit în județul nostru pentru a participa la manifestările dedicate „Zilei Armatei Române”.
La evenimentul de la Monumentul Eroilor au participat oficialități locale și județene, veterani de război, directori de instituții dar și mulți sătmăreni care au venit să onoreze Armata Română.

La sosirea în fața Monumentului Eroilor din Satu Mare, „Ștafeta Veteranilor” în frunte cu Mircea Dușa, le-a înmânat Drapelul lui Nicolae Codreanu și primarului Dorel Coica.

În luările de cuvânt, ministrul Mircea Dușa, veteranul de război Nicolae Codrean și primarul Dorel Coica au vorbit despre jertfa veteranilor. În semn de respect, edilul municipiului Satu Mare le-a înmânat lui Nicolae Codrean și „Ștafetei Veteranilor” câte o plachetă din Partea Primăriei și Consiliului Local al municipiului, reședință de județ. Manifestările s-au încheiat cu intonarea Imnului de Stat și cu înălțarea Drapelului.

Evenimentele dedicate „Armatei Române” vor continua duminică, 25 octombrie, începând cu ora 09.00, când ministrul Mircea Duşa va participa la ceremonia de depunere de coroane de flori la Monumentul Eroilor din Satu Mare.

La ora 12.30, ministrul Apărării Naționale va asista, la Carei, la ceremonia militară şi la festivitatea depunerii Jurământului militar de către studenţii Academiei Forţelor Terestre, de la Ansamblul Monumental „Glorie Ostaşului Român”, precum şi la recitalul susţinut de naistul Nicolae Voiculeţ împreună cu Muzica Reprezentativă a Armatei, în sala de spectacole a Palatului Karolyi.

stafeta2

stafeta3

stafeta5

stafeta4

stafeta6

stafeta7

stafeta8

stafeta9

stafeta10

stafeta11

stafeta12

stafeta13

stafeta14

stafeta15

stafeta16

stafeta17

stafeta18

stafeta19

stafeta20

stafeta21

stafeta22

stafeta23

stafeta24

stafeta25

stafeta26

stafeta27

stafeta28

stafeta29

stafeta30

stafeta31

stafeta32

stafeta33

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.