Ședință furtunoasă la Consiliul Județean Satu Mare (video)


sedinta CJ1

Sedinta CJ2

Punctul „Diverse” din cadrul ședinței de azi, 23 octombrie, a Consiliului Județean (CJ) s-a lăsat cu un schimb de replici, protagoniștii discuțiilor fiind vicepreședintele Consiliului Județean (CJ) Satu Mare, Mircea Govor și consilierul PNL, Adrian Cozma. „Mărul discordiei” l-a constituit ieșirea în presă al consilierului județean liberal, în cadrul căreia acesta a adus o serie de acuze atât Primăriei municipiului, reședință de județ cât și Consiliului Județean.

În cadrul acelei conferințe de presă, Cozma a vorbit despre slaba calitate a lucrărilor de pe Drumul Careiului, acuzând conducerile Primăriei Satu Mare și a CJ că „recepțiile se fac din birouri”. Acesta a declarat că execuția lucrărilor de pe Careiului este de slabă calitate și că toate acestea „se fac pe banii cotribuabililor sătmăreni”.

„Am văzut atacuri efective, atacuri mizerabile, la adresa colegilor din Consiliul Județean, din Primăria Satu Mare, la adresa mea, a lui Adi Ștef, nu apare cu numele, făcute de domnul consilier Cozma. Cum poate să-i lipsească unui om atâta respect față de colegii din aparatul Consiliului Județean, și să aibă atâta lipsă de educație politică încât să jignească public anumiți oameni din aceste structuri, să spună că stau în birouri și fac recepții. Eu sincer vă spun, chiar dacă aș fi nu știu de unde și nu aș fi intrat în Consiliul Județean, nu mi-aș fi permis să mă gândesc că există așa ceva. Mai mult, în calitate de consilier județean să poți afirma că se fac recepții din birouri. Acestea sunt lucruri foarte grave și am rugămintea să se ia măsuri să se verifice dacă aceste lucruri s-au întâmplat vreodată sau se întâmplă. Opinia publică crede, după tot ceea ce se declară în tot felul de conferințe de presă, că aici este un tărâm pentru hoți, și aici toată lumea fură, și aici toată lumea face ilegalități și numai domnul Cozma este cel corect și cinstit”, spune Govor.

Totodată, Mircea Govor l-a întrebat în mod public pe consilierul Cozma „dacă știți din ce bani, din ce fonduri, se fac investițiile la Consiliul Județean actualmente și la municipiul Satu Mare, punctual pentru Drumul Careiului? Dacă știți cine se ocupă de aceste programe și cine sunt persoanele din Consiliul Județean care le coordonează? În rest, putem discuta orice. Acestea sunt lucruri elementare, sunt lucruri care după părerea mea trebuie să le abordăm cu mare seriozitate, și nu cu jigniri politice”.

Cum era de așteptat, Cozma a ocolit răspunsul la aceste întrebări însă și-a început discursul destul de provocator, spunânându-i vicepreședintelui Govor că „eu am crezut în prima fază că o să vă cereți scuze pentru calitatea proastă a drumului de pe Careiului dar văd că nu ăsta a fost scopul. Într-adevăr este o problemă strictă de municipiu, dar haideți să vă explic puțin cum funcționează la noi în PNL democrația. În momentul în care sesizăm că este o gravă problemă în municipiul sau în județul Satu Mare cineva de la noi de la partid semnalează această problemă chiar public. Drumul Careiului, în momentul de față, după două săptămâni după ce a fost turnat asfaltul, despre care spuneți că e primul strat, că e al doilea, nu este normal să fie tot crăpat”, a declarat Cozma.

Sesizând că Adrian Cozma a ocolit răspunsul la întrebările adresate, Mircea Govor a declarat că acel drum „se face prin sprijinul Consiliului Județean, al nostru. Noi suntem direct implicați, deoarece noi, Consiliul Județean ajutăm toate comunitățile din județ. De aia v-am întrebat, dar văd că nu știți”.

Govor a mai adăugat că Drumul Careiului trebuia făcut „deoarece de 40 de ani nu s-a mai făcut nimic la acel drum”.
Plictisit de aceste discuții, consilierul PNL Alexandru Panea a spus că „aceste declarații au fost făcute la televizor așa că și dumneavoastră faceți la fel (adresându-i-se lui Mircea Govor). Terminați-l la televizor”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.