Fii activ pentru cariera ta!

Goldis

Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” din Arad, filiala Satu Mare organizează luni, 26 octombrie, conferința de finalizare a proiectului intitulat „Fii activ pentru cariera ta!”. Evenimentul va avea loc de la ora 10.00, la sediul filialei Satu Mare a universităţii, situat pe strada Ştefan cel Mare nr. 7, sala B11 (Aula Vasile Lucaciu).

Proiectul a fost implementat de Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” din Arad în calitate de lider de proiect, în parteneriat cu Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Maramureş şi este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013.

În cadrul proiectului, un număr de 300 de tineri (elevi și studenți) înmatriculați în sistemul național de educație au beneficiat de un program integrat de activităţi, cuprinzând orientare profesională şi consiliere vocaţională, bazată pe evaluarea intereselor, valorilor şi aptitudinilor identificate, elaborarea de planuri individualizate de carieră, cunoaşterea realităţilor economice a regiunii, a profesiilor cerute şi avantajelor acestora, activităţi de dezvoltare a abilităţilor de prezentare şi dezvoltare personală, asistarea elevilor in tranziţia de la şcoală la viaţa activă.

Proiectul s-a derulat în perioada 28 aprilie 2014-27 octombrie 2015 în județele Satu Mare, Maramureș și Sălaj.

În cadrul proiectului au avut loc activităţi de orientare şi consiliere profesională, vizite de studiu pentru elevi şi studenţi, workshop-uri de dezvoltare a competenţelor transversale, stagii de pregătire practică a elevilor de la Şcoala Postliceală precum şi elaborarea unui număr de 7 studii privind piaţa regională a muncii.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.