Consulul Germaniei a înmănat diplome DSD elevilor de la Liceul Teoretic German

consul1

consul2

consul3

Azi, 23 octombrie, reprezentanţii Liceului Teoretic German „Johann Ettinger”, au primit vizita Excelenţei Sale Rolf Maruhn, Consulul Germaniei la Timişoara.

La această întâlnire, desfăşurată sub forma unei mese rotunde au participat alături de invitatul special şi Johann Forstenheizler, preşedintele FDG Satu Mare, Maria Reiz, director al Liceului Teortetic German, Robert Elek, director adjunct al unităţii şcolare, Dietrich Arens, reprezentant ZFA, precum profesori şi elevii din şcoală.

Cuvântul de deschidere în cadrul evenimentului a fost făcut de Maria Reiz, ocazie cu care aceasta a prezentat oferta educaţională şi proiectele importante pe care unitatea şcolară pe care o reprezintă doreşte să le realizeze. Mai departe profesori şi elevi au prezentat o parte din proiectele semnificative care se derulează la ora actuală în şcoală. Amintim în acest sens proiectul european din cadrul programului Erasmus „International High 5 Carer Portfolio”, coordonat de profesoara Rodica Moise şi proiectul „Was heiß hier Zigeuner”, finanţat prin programul Fundaţiei EVZ din Berlin, derulat de profesoarele Angela Dobos şi Gabriela Bonto.

Excelenţei Sa Rolf Maruhn, a înmănat diplome elevilor din clasa a IV-a şi a VI-a, care au susţinut anul trecut şcolar examenul de competenţe lingvistice de limbă germană, nivel A1 respectiv A2, cunoscut şi cu numele de DSD- Sprachdiplom. Elevii au fost pregătiţi intens de şi evaluaţi pe patru competenţe: citire, scriere, ascultare şi vorbire, de către învătătoarea Timea Varadi la clasa a IV-a şi Ildiko Bodnar pentru clasa a VI-a.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.