Ce se întâmplă cu asfaltul de pe Drumul Careiului?

Drumul careiului

În urma conferinței de presă organizate în data de 20 octombrie de către consilierul județean PNL, Adrian Cozma, prin care acesta a vorbit despre slaba calitate a lucrărilor de pe Drumul Careiului, firma executantă, prin intermediul conducerii Primăriei Satu Mare, a duce câteva lămuriri.

În continuare vă prezentăm explicația firmei SC Tehnic Asist SRL, așa cum ne-a fost transmisă printr-un comunicat de presă remis azi, 23 octombrie, redacției noastre:

„Referitor la acuzaţiile apărute în presă în data de 21.10.2015 cu privire la lucrările efectuate de S.C.TEHNIC ASIST S.R.L pe drumul Careiului din municipiul Satu Mare şi în urma interpelărilor pe care conducerea primăriei le-a făcut, am primit din partea firmei mai sus menţionate următorul răspuns:

„S.C. TEHNIC ASIST S.R.L prin ing. Iordan Andi în calitate de Şef de Şantier în cadrul proiectului vă aduce la cunoştinţă următoarele:

Lucrările în cadrul proiectului nr.239/2014 ”Modernizare drum Carei – Extindere, inclusiv mutare/relocare şi exttindere reţele edilitare existente” se desfăşoară în baza autorizaţiei de construcţie nr.467 din 13.10.2014 eliberată de Primăria Municipiului Satu Mare, şi au ca termen de execuţie 24 luni. Valoarea totală a lucrărilor este de 11.542.865,55, iar anul acesta a fost alocată suma de 3,000,000 lei.

Deoarece în zonă nu avem o variantă de ocolire temporară pentru trafic greu, pe acel tronson de drum a fost executat un strat de mixtura asfaltică tip AB2 pentru a se fluidiza traficul în zona şantierului şi pentru a nu obliga participanţii la trafic să circule pe un strat necorespunzător pentru trafic auto ca urmare a decapării asfaltului existent de pe toată lăţimea drumului. Riscul de apariţie a defecţiunilor de pe acea zonă a fost cunoscut şi asumat de conducerea S.C TEHNIC ASIST S.R.L înainte de a face acest demers.

Lucrările vor fi finalizate conform proiectului şi celor mai exigente condiţii de calitate”.

Un Comentariu la "Ce se întâmplă cu asfaltul de pe Drumul Careiului?"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.