Subvenții pentru angajatori

someri

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Satu Mare informează angajatorii că pot primi lunar timp de un an, o sumă egală cu valoarea indicatorului social de referință (în prezent 500 de lei) dacă încadrează în muncă pe perioadă nedeterminată șomeri în vârstă de peste 45 de ani sau șomeri părinți unici, susținători ai familiilor monoparentale.

De asemenea, angajatorii care încadrează în muncă șomeri care, ăn termen de 5 ani de la data angajării, îndeplinesc condițiile de acordare a pensiei, beneficiază lunar pe perioada angajării de o sumă egală cu valoarea indicatorului social de referință în vigoare.

Pentru a beneficia de aceste subvenții acordate din bugetul asigurărilor pentru șomaj este necesar ca șomerii încadrați să fie înregistrați în baza de date a agenției și ca raporturile de muncă să fie menținute cel puțin 18 luni.

În primele nouă luni ale anului 2015, ca urmare a aplicării măsurilor prevăzute în Programul de Ocupare a Forței de Muncă al AJOFM Satu Mare, au fost încadrate, prin acordarea de subvenții angajatorilor, 100 de persoane peste 45 de ani.
Prin aplicarea instrumentelor de mediere a muncii oferite de agenție, până la sfârșitul lunii septembrie au fost ocupate 4.187 de persoane, din care 839 sunt peste 45 de ani și 219 sunt peste 55 de ani.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.