Vezi programul manifestărilor de „Ziua Armatei Române” la Satu Mare și Carei

Ziua armatei romane3

„Ziua Armatei Românie” va fi sărbătorită anul acesta printr-o serie de manifestări organizate în toate localităţile în care sunt unităţi militare, ţările în care România are acreditaţi ataşaţi ai apărării şi în bazele militare din teatrele de operaţii unde sunt dislocaţi militari români.

În judeţul Satu Mare, activităţile se vor desfăşura după următorul program:

-În municipiul Satu Mare manifestările vor debuta sâmbătă, 24 octombrie, ora 16.00, la Monumentul Ostaşului Român de pe Bulevardul Vasile Lucaciu, cu Festivitatea de sosire a „Ştafetei Veteranilor”;

-Duminică, 25 octombrie, ora 09.00, la Monumentul Ostaşului Român va avea loc Ceremonia de depunere de coroane de flori;

-În municipiul Carei, activităţile se vor desfăşura în data de 25 octombrie, ora 12.30 la Ansamblul Monumental „Glorie Ostașului Român” de pe Bulevardul 25 Octombrie. Va avea loc ceremonia militară şi religioasă de depuneri de coroane de flori, festivitatea de sosire a „Ştafetei Veteranilor” şi depunerea jurământului militar de către studenţii Academiei Forţelor Terestre din Sibiu.

De asemenea, la ora 14.30 în sala de spectacole a Castelului Karoly va acea loc un recital susţinut de maestrul Nicolae Voiculeţ, împreună cu Muzica Reprezentativă a M.Ap.N.

Eliberarea teritoriului naţional, în toamna anului 1944, a fost obţinută prin lupta şi jertfa a peste 520.000 de militari români, din care 58.330 au fost ucişi, răniţi sau daţi dispăruţi. Armata României a continuat apoi să lupte pe teritoriile Ungariei, Cehoslovaciei şi Austriei, alături de trupele aliate, contribuind, prin noi jertfe şi sacrificii, la marea victorie obţinută la 9 Mai 1945, ce a marcat sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial în Europa.

Sunt invitaţi la aceste manifestări reprezentanţii instituţiilor publice deconcentrate, ai structurilor Ministerului Afacerilor Interne, ai Ministerului Apărării Naţionale, reprezentanţii partidelor politice, precum şi toţi cetăţenii judeţului Satu Mare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.