Trei Structuri de Economie Socială, inaugurate la Turț printr-un proiect al ASSOC

Header-Full-Color

Proiect cofinantat din Fondul Social European prin
Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013
Investeste in oameni!
Operator de date cu caracter personal inscris cu nr. 32137
Titlu proiect: ”Economia sociala-instrument de crestere a calitatii vietii”

 

Data: 20 octombrie 2015

 

Trei Structuri de Economie Socială, inaugurate la Turț

printr-un proiect al ASSOC

 

IMG_9287IMG_9252

Asociația Neguvernamentală de Asistenţă Socială ASSOC – Filiala Arad, în parteneriat cu Asociația Profesională Neguvernamentală de Asistență Socială ASSOC, Asociaţia Centrul de Cercetare şi Formare a Universităţii de Nord Baia Mare și Aproximar – Cooperativa de Solidaredade Social, CRL a lansat joi, 15 octombrie, trei Structuri de Economie Socială înființate în comuna sătmăreană Turț printr­un proiect cu finanțare europeană.

La eveniment au luat parte președintele ASSOC Baia Mare, Florian Sălăjeanu, managerul de proiect, Kristina Cucu, managerii celor trei Structuri de Economie Socială, reprezentanți ai ASSOC Baia Mare și Arad, primarul comunei Turț, Ioan Ciupac, dar și alți reprezentanți ai autorităților județene, inclusiv prefectul Eugeniu Avram.

Evenimentul a debutat cu o vizită la cele trei structuri de economie socială, amplasate în clădirea fostului spital din localitate, reabilitată la standarde europene prin intermediul acestui proiect.

Cele aproximativ 200 de persoane prezente la eveniment au aflat de la inițatorii proiectului beneficiile aduse de Structurile de Economie Socială inaugurate la Turț, în afara locurilor de muncă create, acestea oferind servicii necesare populației din zonă. Un moment aparte a fost cel în care președintele ASSOC, Florian Sălăjeanu, i-a înmânat o diplomă primarului Ioan Ciupac, pentru a sublinia rolul pe care acesta l-a avut în realizarea proiectelor.

 

Asociația „La carul cu bunătăți” Turț

Asociația „La carul cu bunătăți” Turț este o Structură de Economie Socială care oferă servicii de catering pentru diverse evenimente, meniul zilei cu livrare la domiciliu, respectiv meniuri pentru instituții publice și societăți comerciale.

Aceasta a fost creată cu scopul de a aduce în comunitate o nouă opțiune de servire a mesei, sub formă de catering, cu cele mai gustoase preparate calde și reci tradiționale din zona Oașului.

Pentru copiii din școli și grădinițe, pentru angajați sau pentru cei care sunt acasă și nu au timp să gătească, Carul cu bunătăți oferă posibilitatea servirii unei mese calde livrată exact la momentul potrivit. Pe de altă parte, Carul cu bunătăți oferă și servicii de catering pentru diverse evenimente, începând de la zile de naștere și până la nunți, botezuri sau înmormântări.

Persoană de contact:

Mădălina Rus – manager SES

Tel: 0756 702 564

 

Asociația „Sănătate și Solidaritate” Turț

Asociația „Sănătate și solidaritate” Turț este o Structură de Economie Socială care oferă servicii de îngrijiri medicale fie la sediu, în sala de tratament, fie la domiciliu, dar și monitorizarea stării de sănătate de la distanță. Serviciile oferite se adresează persoanelor care suferă de boli acute sau cronice și persoanelor cu dizabilități din comuna Turț, dar și din alte comune și sate din județul Satu Mare. Totodată, serviciile de monitorizare a stării de sănătate de la distanță vor putea fi accesate și de către pacienți din județele limitrofe.

Structura de Economie Socială vine în întâmpinarea bolnavilor, cu precădere a celor care nu se pot deplasa, dar care au nevoie de îngrijire medicală de specialitate. Personalul medical va oferi pacienților servicii de specialitate dintre cele mai diverse, precum monitorizarea parametrilor fiziologici, administrarea medicamentelor intravenos sub supravegherea medicului sau îngrijirea escarelor multiple.

Persoană de contact:

Claudia Mariana Pop – manager SES

Tel: 0740 174 948

 

Asociația „Viavalis” Turț

Asociația „Viavalis” Turț este o Structură de Economie Socială care oferă servicii de găzduire, asistență medicală, terapii specializate și consiliere psihologică pentru vârstnicii din comuna Turț, dar și pentru cei din țară sau din străinătate.

Centrul vine în întâmpinarea nevoii tot mai acute a persoanelor de vârsta a treia de a fi îngrijite și de a petrece timp în compania unor persoane cu care împărtășesc aceleași credințe și valori. Astfel, în cadrul centrului, vârstnicii au parte de găzduire pe perioadă nedeterminată alături de alte persoane de vârsta lor, împreună cu care participă la diferite evenimente de socializare, precum aniversarea zilelor de naștere, excursii, meloterapie sau ergoterapie.

Persoană de contact:

Romulus Martin – manager SES

Tel: 0761 789 578

 

Proiectul are caracter regional, iar implementarea sa vizează zonele Nord-Vest, Centru şi Vest, cu beneficiari din mediul rural și urban. A debutat în 1 octombrie 2014 şi are ca obiectiv general dezvoltarea conceptului de economie socială, sprijinirea şi promovarea grupului vulnerabil din cele trei regiuni, în vederea accesului şi dezvoltării durabile în ocupare pe o piaţă a muncii flexibilă şi inclusivă, îmbunătăţind gradul de informare şi conştientizare a resurselor umane.

Structurile de Economie Socială au fost constituite în cadrul proiectului POSDRU/168/6.1/S/146120 „Economia socială­ instrument de creştere a calităţii vieţii”, cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007­2013.

Investește în oameni!

 

Pentru informaţii suplimentare vă invităm să ne contactaţi:

IUGA Georgeta – expert informare şi publicitate

tel. 0745 478 822, email: gafiuc@yahoo.com

Detalii despre proiectele cofinanțate din POSDRU
se găsesc pe siteul www.fonduri-ue.ro/posdru/

Footer-Color

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.